Notes - Uncategorized

Čužu purva taka

Esot Kandavā, pārbrauciet pāri tiltam un nogriezieties virzienā uz Zemīti, tur pēc pārsimts metriem būs norāde pa labi uz Čužu purva taku. Taka ir 3km gara, daļēji no laipām. Pa ceļam ir piknika vietas pie Abavas. 

Vasarā

Ja iepriekš biju aprakstījis mūsu pārgājienu ziemā (skat. zemāk), bijām piebraukuši arī karstā vasaras dienā, lai papildinātu aprakstu ar pavisam citādām bildēm. 

Piknika vietā bija pilns ar pienenēm, Olivers upmalas krastos atrada “džungļu taku”, un šoreiz arī aizgājām līdz Velna acs avotiņam padzerties ūdeni (uz to ir norādes, paņemiet līdzi kādu pudelīti). Blakus avotam ganās arī savvaļas govis. Pa ceļam redzējām daudz dažādus aizsargājamus augus, tos gan lūdzu neplūc, lai cik skaisti tie neziedētu. 

Čužu purva taku meklē dodies.lv

Ziemā

Aptuveni stundas brauciena attālumā no Rīgas atrodas burvīga maza pilsētiņa ar senlaicīgām ieliņām, skaisto Abavas upi, un divām jaukām pastaigu takām netālu no pilsētas — Kandava. Čužu purva taka ir trīs kilometrus gara. Noteikti te atgriezīsimies vasarā, jo uzsvars ir uz augu bagātību. Taka ir ļoti daudzveidīga, te ir sēravots, brīnišķīga labiekārtota atpūtas vieta pie Abavas, koka laipas, senatnīgs mežs, pļava. Atpūtas vieta ir pa ceļam pie takas, tur var iekurt ugunskuru (ir malka), pasēdēt pie galdiņiem pie Abavas upes. Kopumā iesaku aizbraukt, bet noteikti te pavisam burvīgi ir vasarā, kad sisina sienāši, laidelējas putni, un uz laipām saulē sildās ķirzakas. 

Otrpus upei, pie vecās Mācītājmājas, sākas Taka uz vecajiem ozolājiem, kuru gan grūti nosaukt par taku, jo tā ir ļoti īsa, un būtībā vienkārši no mācītājmājas aizved apmeklētāju līdz vecajiem Abavas stāvkrastiem, kur ir skaisti skati un tāds kā laukums, kur izskatījās kāds nesen ir svinējis kāzas. Puse no takas ir iespaidīga izmēra kāpnes, kuras izskatās ir izgatavotas nesen. 

Iesaku abas apvienot, mēs izgājām pirmo, un tad, pa ceļam uz netālu esošo Imulas ēstuvi, piestājām arī pie Ozolāju takas. 

Čužu purva taka
Čužu purva taka
Kandavas mācītājmāja
Kandavas mācītājmāja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.