Apple - Bicycle - Technology

iPhone 3Gs vs Garmin Vista HCx

Fotosomas kabatā iebāzu gan iPhone, gan Garmin Vista HCx aparātus, un devos ar velosipēdu mājup. Šodien ir ideāla diena lai testētu GPS – pabiezi mākoņi, kas arī Garminam nelikās pārāk simpātiski (signāla uztveršanas ziņā), paredzamas dažas iebraukšanas veikalos uz pāris minūtēm, netradicionāls maršruts pa dažādiem rajoniem – un tiku uzinstalējis kādu programmiņu uz iPhone kas ieraksta maršrutus un tos smuki attēlo (izrādās ir arī GPX export). Abus aparātus iebāzu fotosomas kabatā ar skatu uz augšu, lai abiem vienādi apstākļi. Uz iPhone paraleli klausījos mūziku. Veikalos iebraucot ārā nevienu neslēdzu, lai redzētu kā šie abi uzvedīsies šādos apstākļos.
Jau pirms ierašanās mājās biju izplānojis kā rakstīšu kritisko aprakstu, kurā iPhonam tiks piešķirts verdikts “der lai saprastu kurā ielā esi, bet ne vairāk” bet kad ielasīju maršrutus datorā, sapratu, ka esmu aplauzies, un maršruti ir teju vai identiski. Protams Garminam ir dažviet labāka precizitāte, un iPhons iebrauc mājās tur kur esmu uz ielas, bet kopumā uz visiem 90% kā Garmins.

FAIL no manas puses, WIN priekš iPhone. Ir viens aspekts. Velkot ārā iPhone no somiņas, tas izslīdēja no “zeķes” un nolidoja zemē, atsitoties pret manu čību. Kas savukārt atgādina ka šis aparāts nav gluži paredzēts sportistiem un šādām aktivitātēm, lai arī tehniski to gandrīz spēj. Saplēsīsi ekrānu visai ātri. Protams – openstreetmap zīmēšanai viņš arī nederēs, jo pat 10% kļūda ir nederīga, bet citādi – esmu pārsteigts.

Lūdzu, salīdzināšanai. iPhone maršruts, un Garmin maršruts.

6 Comments on “iPhone 3Gs vs Garmin Vista HCx

  1. Īstenībā diezgan liels pārsteigums, jo es nebiju īpaši labās domās par iPhone GPS iespējām. Tagad skaidrs, ka tomēr mazliet tam verķītim var arī ticēt.

  2. esmu paspēlējies gan ar Navigon, gan ar iGo My Way (spēlējos tagad), rezultāts kā jau saka ir ciešams, taču precizitāte ir tāda kā ir, tb, manuprāt, šur tur softs pats piedzejo klāt, it sevišķi pie ātrākas apstāšanās vai kustības uzsākšanas.

  3. protams, un tas ir labi. viņs izmanto iphone akselerometrus lai noteiktu uzsākšanu, apstašanos, un kustību tuneļos, lai precīzāk attēlotu datus. tāpat tur ir kļūdu korekscijas ja notiek lēcieni dēļ signāla kļūdas. to dara arī mans Garmins, un šķiet teju vai visi GPS aparāti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.