Recipe

Kuskusa salāti

Kuskuss (Couscous) ir tāds visai dīvains produkts, kuru ilgi nebiju pamanījis veikalu plauktos. Būtībā tie ir sasmalcināti graudi, apviļāti miltos. Garšo ļoti interesanti, neaprakstāmi. Tāda kā alternatīva rīsiem vai griķiem varbūt? 
Šodien taisīsim kuskusa salātus. Nepieciešamās lietas: 

– feta siers (1.8-2.5ls, bet vajag tikai 1/3 pakas)
– avokado (0.3-0.4 sant, mīkstu!)
– couscous viena paka (500g, 1-2Ls)
– saulē kaltētie tomāti, konservēti (2-3ls burciņa)
– parasts tomāts 
– ciedru rieksti, pussauja (1-2ls paciņa)
– sviests 

Pašu kuskusu pagatavot ir ļoti viegli, bet uzmanieties no Latviskās receptes kas ir uzlīmēta uz pakas. Dīvainā kārtā tajā ir pamatīga kļūda – rakstīts “glāzi kuskusa (160g) uz 250ml ūdens”, bet angliski rakstīts “250g couscous and glass of water”, kas arī ir pareizais variants. Iesaku sekot tam kas rakstīts uz kastes (uzvāra ūdeni dziļā pannā, noņem no uguns, ieber kuskusu tik daudz lai tas pārņemtu visu ūdeni, samaisa, uzliek vāku pastāvēt. Pēc tam piejauc pikuci sviesta, apmaisa, pastāv vēl, sarušina lai ir irdens).

Talāk piejaucam klāt sagrieztus avokado, tomātus gan parastos (sagrieztus kubikos), gan kaltētos, feta sieru – arī kubikos, kādu trešdaļu pakas, pieberam ciedru riekstus – un visu samaisam. Kuskusu var pievienot arī beigās, tas nav īsti svarīgi.

Bildē redzams ka mums tur ir gurķis, bet tas tapēc ka ziema tomāti ir briesmīgi, bet ar tomātu jebkurā gadījumā ir labāk kā ar gurķi. Tie kuriem īpaši svarīgi ir gaļas sastāvs jebkurā ēdienā – var pielikt žāvētu vistu mazos gabaliņos. 

Tas arī viss! Ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens. Bļodiņa tāda, un viss 🙂


22 Comments on “Kuskusa salāti

  1. Par to kukskusa pagatavošanas recepti, vispareizākais un nekļūdīgākais ir, ka ņem vienādu tilpumu. Piemēram, ja ņem glāzi ūdens, tad arī glāzi kuskusa utt

  2. Bulgur holds a place in recipes similar to rice or cous cous but with a higher nutritional value. Best known as an ingredient in tabouli salad, bulgur is also a tasty, low-fat ingredient in pilaf, soup, bakery goods, stuffing or casseroles. It is an ideal food in a vegetarian diet because of its nutritional value and versatility. It is excellent as a meat extender or meat substitute in vegetarian dishes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.