Politics

Aģents Oranžais

The very title of our joint subject is, I must tell you, a sick joke to begin with. Perhaps you remember the jaunty names of the callous brutes in Reservoir Dogs ”Mr. Pink,” “Mr. Blue,” and so on? Well, the tradition of giving pretty names to ugly things is as old as warfare. In Vietnam. between 1961 and 1971, the high command of the United States decided that, since a guerrilla struggle was apparently being protected by tree cover, a useful first step might he to “defoliate” those same trees. — http://www.mindfully.org/

Lielisks raksts par karu, un “Agent Orange”. Es neko neteikšu par Vjetnamas konfliktu kā tādu, bet tik daudz es varu pateikt – visas tās pretīgās lietas ko Amerikāņi darīja tā kara laikā, es priecājos ka viņi zaudēja. Protams ka man ir žēl tos cilvēkus kas gāja bojā tikai tapēc, ka kāds viņiem “iemācija”, ka viņi karo dēļ savas brīvības. Absurds, ko joprojām propogandē attiecībā uz karu Irākā. 

10 Comments on “Aģents Oranžais

  1. Karā neviena puse nekad nevine, tikai zaudē. Karš ir mazo grupu interēšu konflikts, kuri dažreiz var dabut kadu labumu no ta ka cilvēki iet boja.

  2. hmm, jā – man nebija ienācis prātā, ka viņiem iespējams bija izdevīgi notēlot zaudējumu, ja patiesībā naudas pelnīšana bija tikai pašā karā. Nekādu resursu jau tur īpaši nav, un lai “citi” nepiesietos, notēloja ka zaudē.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.