Notes - Uncategorized

Īpašais ēdiens lidojot

Neskatoties uz to, ka Aviokompānijas bieži lielās ar savu īpašo ēdienu lidojuma laikā, realitāte ir tāda, ka ēdiens lidmašīnā vienmēr ir diezgan drausmīgs. Ir gan tā, ka pastāv neliela kontroles iespēja, kur bez maksas ir iespējams norādīt cita veida ēdienu, kurš gan arī ir tik pat briesmīgs, taču vismaz atšķirīgs.

Tā kā es gaļu neēdu, bieži eksperimentēju ar izvēles iespējām – pirms lidojuma, veicot “check in” internetā, ir iespējams norādīt “special meal”, kur parastās izvēles ir “Asian Vegetarian, Vegetarian, Kosher, Halal” un vēl dažas, atkarībā no kompānijas.

Esmu pamanījis, ka neviena kompānija īsti nerespektē atšķirības starp Vegan (VLML), Vegetarian un Ovo-Lacto vegetarian, un jebkurā no variantiem neredzēsiet ne piena produktus, ne olas. Asian Vegetarian (AVML) vienkārši ir vairāk Indiešu tipa ēdiens, savukārt pārējie varianti ir ar dažādiem dārzeņu plācenīšiem, sacepumiem un augļiem.

Bieži vien izrādās, ka es labprātāk būtu ēdis to ēdienu, kuru lidojuma laikā piedāvā izvēlēties visiem pārējiem pasažieriem – AirFrance piemēram piedāvā izvēlēties kādu no diviem ēdieniem, no kuriem viens bieži tāpat ir bez gaļas (Ravioli ar sieru, vai brokastīs omlete). Tiesa, nekad skaidri nevar zināt, vai izvēle pastāvēs, vai izvēlēto ēdienu nebūs izēduši pirms ratiņi atbrauks pie tevis un vai tas otrs ēdiens vispār būs veģetārs, reizēm abi ēdieni ir ar gaļu.

Te dažas bildes ko esmu bildējis ar šiem “īpašajiem” veģetārajiem ēdieniem. Kā redzams, dažādība liela, bet nu kā jau teicu – ar retiem izņēmumiem, ēdiens parasti ir diezgan pliekans (par pliekano garšu gan daļēji esot atbildīgs spiediens un gaisa mitrums lidmašīnā, tas arī esot iemesls, kāpēc daudzi izvēlas dzert tomātu sulu, jo tā vienīgā pēc kaut kā garšo), pārvārīts, ūdeņains un ne īpaši garšīgs.

AF-12AUG2015 Finnair-APR2015 Finnair-OCT2015 KLM-4AUG2015 Philipine-3Dec2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.