Notes - Uncategorized

Kuru aviolīniju izvēlēties

Kaut kur lidot tuvajos maršrutos var vienalga ar ko, jo parasti lidojumi Eiropas mērogos nav garāki par autobusa braucienu uz Gulbeni. Taču ja jālido septiņas vai divpadsmit stundas, gribas lielāku komfortu un patīkamu lielu ekrānu uz kura skatīties filmas. Piemēram, jaunais Finnair Airbuss solās būt lielisks:

Bieži esmu dzirdējis viedokļus, ka, piemēram, Lufthansa ir labāka par Finnair, vai KLM ir labāks par Airfrance un tamlīdzīgi. Patiesībā viss ir atkarīgs no veiksmes, biļetes cenas un maršruta. Esmu lidzojis ar desmitiem dažādu aviolīniju un varu labi salīdzināt, ka Finnair uz Bangkoku parasti lido ar sen nemainītu, vecu salonu, taču uz Honkongu ar jaunu, lieliem ekrāniem, ērtākiem krēsliem. AirFrance mēdz būt izcils multimediju centrs ar USB lādētāju, taču mēdz gadīties arī šādas šausmas, ar pelnutrauku apakšā (bilde tapusi pirms dažām dienām): 

Ir tā, ka dažādos maršrutos mēdz lidot dažādas lidmašīnas. Visas aviokompānijas garajos reisos ir puslīdz vienādas, ja izvelk vidējo. Uz Bogotu gan KLM, gan AirFrance bija drausmīgi vecs salons, taču uz citiem maršrutiem šīs abas ir bijušas ar pilnīgi jauniem saloniem un lieliem ekrāniem. 

Laicīgi noteikt ar kādu krēslu rēķināties ir ļoti grūti, jo zināms ir tikai lidmašīnas modelis un tās sēdvietu izvietojums, taču par multimediju centra versiju nekādu garantiju nav. Dažreiz indikators var būt lielākā cena, taču konkrēti zināt nevar nekad, lidmašīnas taču mēdz arī aizvietot. 

Tāpēc beigās varu tikai atkārtot – visas populārākās aviokompānijas ir puslīdz vienādas, ja izvelk vidējo starp dažādiem maršrutiem. Finnair, KLM, Airfrance, Lufthansa – katrai gadās kāda pabriesmīga lidmašīna kādā konkrētā maršrutā vai datumā. 

P.S.: Parēķināju, ka šobrīd esmu lidojis ar šādām ~27 aviokompānijām, ir ko salīdzināt: KLM, Air France, Finnair, FlyBe, American Airlines, British Airways, Lufthansa, Air Baltic, Latcharter, Martinair, LOT, Czech Airlines, Garuda, Ryanair, Cathay Pacific, Virgin Blue, TAM airlines, Avianca, Austrian, Aeromexico, United Airlines, Delta, Airasia, Vietnam Airlines, Philippines Airlines, AeroGol. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.