Notes - Uncategorized

Ķemeru laipas

Šķiet visi zin, kur atrodas Ķemeru laipas. Vismaz man tās bija pirmās zināmās purva laipas Latvijā. Toreizējās laipas gan sen ir ieaugušas sfagnos un tām pa virsu relatīvi nesen atklāta jauna laipa. Pieejami divi maršruti – lielais un mazais loks, taču tā kā mēs pat ar mazu bērnu vienmēr ejam “garo” 3km maršrutu, īso loku izmantojam tikai atpakaļceļam, lai nebūtu jāiet pa meža grantceļu (kas ir garā maršruta atpakaļceļš). 

Tagad arī autostāvvieta uzcelta daudz tuvāk maršruta sākumam, lai arī tualetes ir tikai tālākajā stāvlaukumā. 

Maršruts ir ļoti vienkāršs, pa ceļam (garajā lokā) ir skatu tornis un laipa kopumā ir ļoti laba, līkumota, ar info stendiem pa ceļam. 

Šajā apmeklējuma reizē spēcīgi lija lietus un gaisa temperatūra bija tikai grādu virs nulles, tāpēc šis bija kārtējais pierādījums tam, ka nav sliktu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. Nav pienācīgu atrunu lai nedotos pastaigā pie dabas, īpaši ja šāds maršruts ir tik tuvu Rīgai. Uz laipas pavadījām divas stundas, kuru laikā tā arī palikām sausi — labi pārbaudījām savas Didriksons lietus jakas (neliela reklāma, jo mēs esam oficiālie Didriksons izplatītāji Latvijā). 

Tie, kuri nezin, kur atrodas Ķemeru laipas — uzreiz aiz ķemeru pagrieziena pa kreisi, garām kapiem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.