Notes - Uncategorized

Saukas dabas parks

Saukas ezers atrodas netālu no Neretas, kas ir pa ceļam, ja vēlaties uz Sēlijas pusi braukt pa jaukāku un mazāk noslogotu ceļu kā Daugavpils šoseja. Ap Saukas ezeru ir daudz ko darīt. Šeit ir gan velo maršruts, gan neliela dabas taka, gan vairākas atpūtas vietas.

Saukas ezers atrodas optimālā attālumā no Rīgas, lai piektdienas vakarā izbraucot, šeit nokļūtu tieši uz nakšņošanas laiku. Kartē atzīmētajā atpūtas vietā ir galdi, tualete, ugunskura vieta, peldvieta. Atrodas nomaļā vietā, ceļa galā, garām neviens nebraukā un nestaigā. Arī ezera galā ir peldvieta, taču tā ir daudz publiskāka un tajā varētu būt kādi citi cilvēki. 

Pēc nakšņošanas pie ezera, devāmies apskatīt Ormaņkalnu. Diemžēl tornis ir pilnībā nelietojams un daļēji sabrucis, toties te ir galds zem nojumes un paveras labs skats. 

Nedaudz uz priekšu, iebraucot pa mazāku celiņu kādu māju pagalmā, atrodas Tālivalža gravas dabas taka. Taku visai sen ir veidojuši apmaiņas skolnieki no skandināvijas. Tā kā taka veidota pirms desmit gadiem, daudz no atribūtiem ir nolietojušies un takai derētu uzsūtīt jaunu apmaiņas skolnieku grupu. Bet arī tāpat, taku izgājām un pa trosi pāri gravai pārgājām. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.