Notes - Uncategorized

Drusku pilskalna taka

Drusku pilskalns, tāpat kā Raipala ezera dabas taka, atrodas Kornetos. Lai nokļūtu Kornetos, pa Pleskavas šoseju jābrauc gandrīz līdz Latvijas robežai un 5km pirms Igaunijas robežas jānogriežas pa kreisi. Korneti ir jauka un sakopta vieta, te bija patīkami pastaigāties.

Drusku pilskalna dabas taka sākas pie stāvlaukuma ļoti stāvas nogāzes pakājē. Uzkāpjot jau pirmajā virsotnē paveras skats uz Alūksnes augstieni Latvijā un Hānjas augstieni Igaunijā, kā arī uz Igaunijas augstāko virsotni Munameģi. Drusku pilskalns ir viens no stāvākajiem Latvijas pilskalniem. Tālāk pa meža ceļu taka ved uz Drusku pilskalnu, šķērso to un ved atkal lejā uz Pilskalna ezeru. Pa ceļam ir atpūtas vieta ar galdiņu un ugunskura vietu, no atpūtas vietas tālāk taka iet pa tumšāku mežu un finišē pie ezera. Izskatās, ka gar ezeriem iespējams nonākt arī Kornetos, taču neizskatījās, ka tāds maršruts būtu marķēts un paši nepārbaudijām.

Takas garums ir aptuveni 2km un to nav iespējams braukt ar ratiniem, jo stāvumi brīžiem ir ļoti lieli. Slapjā laikā jābūt uzmanīgam.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.