Notes - Uncategorized

Purezera dabas taka

Šī taka atrodas uz Limbažu-Alojas ceļa, tuvāk Alojai. Kādu gabalu pabraucot pa LVM uzbūvēto meža ceļu, kurš taisns kā līnija, nonāksi līdz nelielam stāvlaukumam, piknika un ugunskura vietai. Šeit var izlocīt kājas, un tad doties uz meža pusi, sekojot norādei “Purezera taka”. Ja līdzi ir kāds ēdamais, iesaku to pataupīt piknika vietai pie ezera, jo tās ir daudz skaistākas nekā pie auto stāvvietas. 

Pirms pati taka sākas, kādi 600m jānoiet pa skaistu mežu, pa šauru taciņu starp eglītēm, papardēm, pāri kritušiem kokiem. Un tad pēkšņi skats izmainās, un priekšā paveras skaists ezers. Cieši tam apkārt vijas Purezera taka, galvenokārt pa dēlīšu laipu.

Kopējais takas garums ap 4km. Dīvaini, taču netālu esošajās Puikules centrā redzējām norādi uz šo taku pilnīgi neloģiskā virzienā, kurā nebija iespējams braukt ar auto, vēlāk izlasījām, ka esot alternatīvs piekļuves veids, kurš ir garāks. Iesaku sekot mūsu kartei un piebraukt no Puikule-Braslava ceļa (V123).

Purezera taka ir ļoti jaukā vietā un tajā esošās atpūtas vietas ir pasakaini skaistas — platformas izbūvētas virs ūdens satur ugunskura vietas, tāpēc burtiski iespējams kurināt ugunskuru virs ūdens un sagaidīt saulrietu (vai lēktu!). Viena no skaistākajām purva takām Latvijā, mūsu rekomendācija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.