Crazy Thoughts

Pavasara tīrīšana

Esmu iegājis ilgtermiņa kārtošanas fāzē. Nezinu kā tas notika, bet viss sākās ar bilžu pārvietošanu uz citu organizēšanas sistēmu. Vēlāk ilgstoši plānoju (un beidzot arī realizēju) bilžu rezerves kopiju sistēmu “mākonī”, un tagad ir laiks ķerties klāt šim novārtā pamestajam blogam. Esmu nolēmis to pārvietot uz citu dzīves vietu, un tas mani noveda pie pārdomām par šī bloga koncepciju. Virzību. Kāda ir šī bloga vieta manā dzīvē šodien un arī parīt?
Šim blogam patiesībā ir kādi piecpadsmit gadi. Vecākie ieraksti iespējams ir zuduši, jo vietā, kur itkā tos turēju saglabātus, neko vairs neatradu. Vecākais ieraksts ko šeit var tik tiešām aplūkot, ir no 2005. gada.

Vakardien no diviem tūkstošiem bloga rakstu, izdzēsu aptuveni piecus simtus. Kā tā? Izrādās daudzi no vecajiem ierakstiem bija linki uz neeksistējošiem ārējiem resursiem, ieraksti, kurus šodien aizvieto Twitter. Tad bija brīdis, kad blogu izmantoju par fotoblogu un ierakstā bija vienkārši kaut kāda ikdienas fotogrāfija (bieži vien nestrādājoša). Šīs bildes bez konteksta nevienam neko neizsaka, un pašam man viņas ir mājas foto katalogā. Vēl bija liels daudzums ierakstu, kurus grūti aprakstīt savādāk, kā vienkārši stulbi. Protams daudzus no “stulbajiem” ierakstiem atstāju vēsturiskai vērtībai, nodzēsu tikai tādus, kuri nekādu noderīgu informāciju nesatur.

Esmu nolēmis šo vietni sakārtot, un atstāt tikai nedaudz garākos ierakstus, par kuriem pašam nav kauns. Galu galā, īslaicīgas nozīmes stulbībām ir radīta piemērotāka miskaste — Twitter. Šis blogs būs mans Longform.

Visbeidzot esmu nonācis pie dienas pēdējās domas. Skatoties cik ļoti primitīvi un haotiski bija mani raksti pirms desmit gadiem, esmu šokā, jo turpat blakus ir atrodami filmu apraksti un notikumi, kuri atmiņā šķiet tik neseni. Taču pārdomas un rakstības stils šķiet bērnišķīgs, naivs un pilnīgi atšķirīgs.

Vai esmu tik ļoti mainījies? Vai arī šodien rakstīto ierakstu pēc gadiem dzēsīšu kā stulbu?

6 Comments on “Pavasara tīrīšana

  1. Tā ir visiem. Savu skolas gadu “sviesta cibu” sen esmu aizvācis no publiskas pieejas. Jo ātrāk pilnveidojies, jo ātrāk vecie ieraksti kļūst stulbi.

  2. Varbūt ne stulbs, bet domāju, ka jocīgs tagad rakstītais liksies noteikti. Man arī pēc mēneša, izlasot sevis uzrakstīto, gribas visu pārrakstīt, tāpēc arī laikam marinēju pāris ceļojumu aprakstus nenopublicētus.
    Bet kā saka, no interneta neko nenodzēsīsi 🙂

    1. Dzēst nevajag. Tāpēc es rakstu, ka esmu atstājis arī muļķības, ja tās ir garākas par diviem teikumiem. Jo tur ir aprakstīta vide, aktuālās problēmas. Galu galā tāds esmu bijis, un no tā nav ko kaunēties, jo izrādās, ka no tā cilvēka esmu kļuvis par šo cilvēku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.