..

Patiesā fragmentācija

323074-android-fragmentation-infographic

Bija tādi laiki, kad Apple aizstāvji izmantoja maģisko vārdu “fragmentācija” kā vienu no argumentiem pret Android. Tajos laikos, Android versijas iznāca ātri, un bieži vien jaunās versijas neatbalstīja vecos telefonus. Lietotāji sūdzējās, ka iznāk jauns Android, taču viņiem ir liegts to instalēt. Protams, savā mērā tas notiek arī joprojām, mans Sony telefons oficiāli neko virs 4.0.3 neredzēs, lai arī liekot visādus Hacks tur var uzlikt arī jaunākas versijas.
Bet galdiņi ir pagriezušies, un iOS piekāš cilvēkus vēl ļaunāk nekā Android. Uz Android vismaz viss turpina strādāt, tu vienkārši neredzi jaunāko operētājsistēmu, un daudziem tas patiesi neinteresē.

iPhone 3G šobrīd oficiāli var uzlikt iOS 4.2.1, kura lai arī strādā, diezgan smagi bremsē. Taču uzinstalēt programmas šeit ir visai sarežģīti – gandrīz jebkura programma apgalvo, ka neatbalsta iOS4. Nemaz nerunājot par visai ātri strādājošo iOS3 – uzliekot to, palaist nevar gandrīz neko. Pastāv variants meklēt ne-Appstore programmu failus, tos krekot, un lietot to vecās versijas. Tiesa gan, tas izrādās nestrādā ar programmām, kuras darbojas onlainā (Twitter, Facebook, Instagram). Pat jaunākajā iOS 4.2.1 (kuru var uzlikt uz iPhone 3G) Instagram paziņo, ka tik vecu operētājsistēmu neatbalsta. Uzliekot vecāku Instagram versiju, tas paziņo, ka programma ir par vecu, lai varētu pieslēgties serveriem. Kas rezultātā ir maģiskais aplis.

Error_Your_version_of_Instagram_is_out_of_date_iPhone_3G_PierreP

Error_Your_version_of_Instagram_is_out_of_date_iPhone_3G_PierreP

Oficiāli uzinstalēt uz iPhone 3G nav iespējams neko – vismaz ne no AppStore. Pat Angry Birds paziņo, ka nedarbojas, jo telefonam nav OpenGL komponenšu kas ieviestas tikai iOS 4.3. Bet kā jau teicu, pastāv vairāki veidi kā to apiet (viens no tiem, ja iTunes agrāk ir veidojis Backup, tad no tā var uzinstalēt programmu backupotās vecās versijas. Darbosies tikai dažas, online servisu programmas var arī nestrādāt).

Te nu bija fragmentācija.