Notes - Uncategorized

Zelta prece: Ortlieb

Reizēm gadās uziet mantu, kas ir tiešām zelta vērta. Lieta, kas kalpo ilgi, perfekti dara to, ko paredzēts, un nesagādā nekādas problēmas. Lieta, kuru pirktu vēlreiz, ieteiktu citiem, un par kuras aizvietošanu nekad nav bijis jādomā – pat ja ir runa par “labākiem modeļiem”. Tādu lietu pasaulē ir maz, tāpēc gribu uzrakstīt par tām, ar kurām sastapties ir nācies man.
Viena no tām ir “Ortlieb Back Roller Classic” velosipēdu soma.

Šīs somas iegādājāmies kaut kad 2004. gada beigās, un tās esam lietotojuši ļoti daudz. Manas somas šo deviņu gadu laikā uz velosipēda ir nobraukušas tūkstošiem kilometru. Es tās izmantoju ne tikai kad braucu vairākdienu velo braucienos, bet arī ikdienā braucot uz darbu (tad izmantoju tikai vienu somu, vienā pusē). Somā var sakrāmēt milzīgu daudzumu mantu, un arī tad, kad uz velosipēda ir tikai viena, nejūt nekādu disbalansu. Šodien braucu mājās, somu piekrāvis līdz augšai ar dārzeņiem. Vakar biju nopircis divas lielās eļļas kannas (2x5L) un vedu tās. Somas ir neskaitāmas reizes aizdotas citiem velo ceļotājiem, un izcietušas visus iespējamos gadalaikus un kravas.

Ar tām ir braukts ne tikai pa meža, grants un Latvijas bedrainajiem asfalta ceļiem, ziemā un vasarā, bet arī pa Siguldas, Cēsu un Rāmkalnu velo maršrutiem (saknes, smiltis, dubļi).

Somas joprojām izskatās gandrīz kā jaunas. Nekas nav nolūzis, saplīsis vai sācis savādāk darboties. Tās ir ūdensdrošas, iztur milzīgu svaru, ir ietilpīgas un ļoti izturīgas.

Es nespēju iedomāties labāku vai praktiskāku velosipēdu somu. Zelts!

Manas somas kaut kad 2005. gada sākumā.

Soma šodien, 2013. gadā.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.