Šampinjonu biezzupa

DSC02272Šodien taisam sēņu krēmzupu (vai šampinjonu biezzupu, kā labpatīkas). Recepte ir ļoti vienkārša un brīvi maināma, tajā var izmantot gan tikai parastos lētos (sveramos) šampinjonus, gan aizvietot tos ar brūnajiem šampinjoniem, vai papildināt ar sauju Šitake sēnēm (kā es darīju šajā gadījumā).
Vajadzēs:

  • Tik daudz sēņu, lai tās satilptu katliņam līdz malām
  • Viens sīpols un pāris ķiploka daiviņas
  • Sviesta pika
  • Kausētais siers
  • Buljona kubiņš

Process:

  1. Rupji sagriežam sēnes
  2. Izkausējam sviestu
  3. Tajā sacepam sakapātu sīpolu un ķiploku
  4. Iejaucam kādus zaļumus, nedaudz sāli un piparus
  5. Ieberam tur sēnes, un nedaudz pacepinam, maisot (5 min)
  6. Ielejam tur buljonu, kādus 500-1000ml
  7. Pusstundu pavāram, pagaršojot šķidrumu, vai nevajag kādas garšvielas
  8. Blenderējam kopā ar kausēto sieru

Ja sēnes ir iemērītas tā, lai būtu līdz katla malām, tad buljona daudzumu par daudz ieliet nemaz nav iespējams. Ja jūtams, ka blenderējot zupa sanāk par biezu, atlikušo buljonu piejauc klāt, un blenderē kamēr konsistence ir bieza, bet ne par šķidru. Gaumes jautājums cik biezu zupu gribās.

Griežam sēnes

Kausējam sviestu

Cepam sīpolu

Iejaucam zaļumus

Beram iekšā sēnes

Maisam sēnes lai uzsūc garšu no sviesta un sīpola

Lejam klāt buljonu

Pēc pusstundas blenderējam

Ja par biezu, pielej vēl buljonu un blenderē lai izskatās labi

Blenderējot iejaucam kausēto sieru

Gatavs! Pasniedz ar krējumu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *