Notes - Uncategorized

ESRI kartes

ESRI ir kompānija, kas veido pasaulslaveno ArcGIS programmatūru. Izrādās viņiem ir arī pašiem savas kartes, un arī satelītkartes. Kas interesants, ka viņu satelītkaršu dati vietām [1. piemērā redzams, ka ortofoto ir stipri vecāks] ir precīzāki un detalizētāki pat par mūsu ortofoto, turklāt pārklāj visu pasauli. Arī vietās kur Google un Bing rāda miglainu laukumu, ESRI pārsteidz [2. pēc raksta uzrakstīšanas papētiju vairāk, un atradu vietas kur arī ESRI satelītā ir miglene, nekas nav perfekts].
Interesanti, ka ArcMap piedāvā spraudni Openstreetmap rediģēšanai, kur šo satelītu drīkst izmantot kā fona attēlu. Pat ja ne tikai tam – no ArcMap iespējams šo karti eksportēt kā GeoTIFF un tad izmantot OziExplorer kartē.

Te salīdzinājumam ESRI satelīts ar citiem piedāvātajiem. Protam Orotofoto (kas ir fotografēts no lidmašīnas) ir nedaudz labāks, taču ESRI (kas ir no satelīta) ir ļoti tuvu.

Dīvainā kārtā Rīga ir fotografēta ziemā, un neko nevar saprast, jo daudz kas klāts ar sniegu.

Arī pašas kartes ir lieliskas [3. Kartes apakšā rakstīts, ka viņi ielu kartēm izmanto Tomtom, Navteq, Delorme un paši savus datus], mans parastais salīdzinājuma poligons pārspēj visas ārzemju kartes (protams nekas nepārspēs LGIA karti):

Pati ESRI karte atrodama šeit: http://www.arcgis.com/

Kā arī ir izmantojama programmā ArcMap 10.1 (pēc noklusējuma) un – pārsteidzoši – kā Android karšu programmas LOCUS interneta karte (viena no opcijām).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.