Notes - Uncategorized

Bahilas glābj pasauli

Tās ir tik fantastisks izgudrojums. Nesaprotu kā es varēju tādas nenopirkt jau agrāk. Ar bahilām var komfortabli bradāt pa sniegu vai garu un slapju zāli, nesaslapinot bikses un kurpes. Tagad, agrīnajā velo sezonā, bahilas palīdz saturēt bikšu galus, un nodrošina ka ūdens un dubļi nešķiežas uz kājām.

Šodien pirmo dienu braucu ar velosipēdu. Iepriekš negribējās pārtraukt auto-praksi, gribēju pāris nedēļas pēc tiesību nokārtošanas patrenēties braukājot uz darbu, un tikai tad atsākt velo braukāšanu. Tieši tā, daļēji arī principa dēļ, jo kolēģi pēc tiesību nolikšanas neviens vairs ar velosipēdu nekur nebrauc (vismaz ne uz darbu).

Vienīgās problēmas bija vēl palikušais sniegs divos posmos, pie Zasulauka Depo, un uz veloceliņa starp Arhīvu un Preses namu. Citādi – silts laiks, nekādu nokrišņu, centrā sausas ielas – sezona jau sen sākusies. Un tikai ar velosipēdu var brīvi piestāt jebkrā vietā un nobildēt pastulbu dūmeni vai plaisājošu ledu uz upes. Jau nedēļu neesmu attīstijis dažas fotofilmiņas, jo ar auto nav kur piebraukt un negribas iesprūst korķī. Fantastika!

_DSC1026

_DSC1025

_DSC1023

_DSC1028

18 Comments on “Bahilas glābj pasauli

  1. Nez man ir šādas http://www.gandrs.lv/bahilas/bahilas-guetre-nylon/ , hiking apavi un salocījās mēlīte sprādzei, ar kuru apakšējo trosīti savieno pie auduma, līdz ar to tagad ik pēc laika nāk vaļā un bahilā saiet sniegs. Raimim tas pats notika ātrāk pirms pāris mēnešiem, tajā pašā vietā. Tad principā tas nozīmē, ka tā ir problēma šim modelim, bet nav sliktas tās bahilas, droši vien, lai viss būtu perfekti būtu jānem kāds modelis pa 50 un vairāk Ls. Jo atceros Nr tava sieva teica, ka audums saplīstot vai kas tur….

  2. Varbūt cenā nav problēma 🙂 ? Man maksāja 22Ls un nav tādas problēmas. Nora ir par 24Ls un arī nav problēmas. Tikai nesaki, ka mēs esam nekruti un neesam bijuši nesaules kalnā 😀

  3. Viņas nosedz pilnīgi visu kurpi? T.i. ja iekāpj peļķē pāri potītēm, kājas paliek sausas? Būtu labs variants dodoties kādā geotūrē ar velo, daudz kompaktāk nekā zābaki. Cik dārgs ir tas prieks?

  4. nu šķirba jau paliek, viņas jau pie kurpes nav pielīmētas, tikai pārvilktas pāri (zem zoles ir cilpa). Bahilas maksā 15-25ls atkarīgs no nosaukuma. Kurpes man ir gotetex, tas papildus sausumu nodrošina. Kāpt peļķē pāri kurpes līmenim droši vien ūdeni kurpē dabūs, bet pret lieliem šlakstiem (auto uztaisa vilnīti) noteikti ir droši.
    http://www.celotajs.com/nodalas/016.htm

  5. Tādās vietās kā Nesaules kalns arī bahilas nelīdzēja… Un bāc tiem metāla trosites sprādze saplīsa gan man, gan Raimim. Bišku vīlos…

  6. Par sprādzēm – jāatzīst, ka sprādzes mūsu bahilām tiešām ir draņķīgas – āķīši ir no švaka metāla. Vienlaikus – tāds variants ar audumu apakšā kā tavām bahilām arī ir ar trūkumiem:1) uz akmeņaina terrain tiek sagrauzts
    2) pie tā daudz vairāk ķeras klāt visādas drazas nekā pie metāla.
    Nesaules kalna lāsts bija gan pie vainas – nevienas bahilas tev diezko daudz nelīdzēs, ja regulāri iekrīti sniegā līdz kājstarpei, aizķeroties aiz nosnigušiem krūmiem. Un jebkurā gadījumā šādos apstākļos nepieciešams klāt bahilām apgādāties ar atbilstošām biksēm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.