..

Bahilas glābj pasauli

Tās ir tik fantastisks izgudrojums. Nesaprotu kā es varēju tādas nenopirkt jau agrāk. Ar bahilām var komfortabli bradāt pa sniegu vai garu un slapju zāli, nesaslapinot bikses un kurpes. Tagad, agrīnajā velo sezonā, bahilas palīdz saturēt bikšu galus, un nodrošina ka ūdens un dubļi nešķiežas uz kājām.

Šodien pirmo dienu braucu ar velosipēdu. Iepriekš negribējās pārtraukt auto-praksi, gribēju pāris nedēļas pēc tiesību nokārtošanas patrenēties braukājot uz darbu, un tikai tad atsākt velo braukāšanu. Tieši tā, daļēji arī principa dēļ, jo kolēģi pēc tiesību nolikšanas neviens vairs ar velosipēdu nekur nebrauc (vismaz ne uz darbu).

Vienīgās problēmas bija vēl palikušais sniegs divos posmos, pie Zasulauka Depo, un uz veloceliņa starp Arhīvu un Preses namu. Citādi – silts laiks, nekādu nokrišņu, centrā sausas ielas – sezona jau sen sākusies. Un tikai ar velosipēdu var brīvi piestāt jebkrā vietā un nobildēt pastulbu dūmeni vai plaisājošu ledu uz upes. Jau nedēļu neesmu attīstijis dažas fotofilmiņas, jo ar auto nav kur piebraukt un negribas iesprūst korķī. Fantastika!

_DSC1026

_DSC1025

_DSC1023

_DSC1028