Notes - Uncategorized

Seriāli

Ja tā paskatās uz sarakstu, ar seriāliem kam sekojam līdz, šķiet baismīgi daudz. Varētu padomāt, ka mēs neko citu nemaz nedarām. Bet reāli jau – pusei no tiem ir pārtraukums, daudzi no tiem tiek rādīti reizi divās nedēļās, un citus mēs “krājam” lai nav jāskatās pa vienai sērijai.

Breaking Bad

Ļoti smuki nofilmēts seriāls, fantastiski skati, operatora darbs. Sižets saistošs uz papīra – ķīmjas skolotājs saslimst ar vēzi, un lai nodrošinātu ģimeni pēc viņa nāves, ar bijušo skolnieku sāk ražot narkotikas. Pusmūža skolotāju sagaida vesela kriminālo elementu pasaule ar saviem noteikumiem un “scēnu” kurā viņš nu nekādi neiederas. Izklausās pēc baigā action, bet seriāls brīžiem ir tik lēns, ka to jau sāku uztvert par tādu kā meditācijas seriālu. Smuks gan viņš ir. Šobrīd garā pauze, sen neesmu redzējis.

Glee

“Glee” izrādās ir angļu valodā vārds, kas apzīmē šovu kora klubu. T.i. skolā ir koris, bet viņi mācās arī dejot. Itkā mūzikls, bet ne tāds kur visu laiku dzied arī nevietā, pārsvarā tikai kad jāuzstājas. Izpildījums brīžiem perfekts, ļoti patīkami klausīties salīdzinot ar mūsu TV šoviem. Aktieri te patiešām arī dzied, un ir sameklēti no Brodvejas kandidātiem. Ilgi gan šo es personīgi izturēt nevarēju, jo neskaitot mūziku, sižetiski te daudz kur nav attīstības.

Greys Anatomy

Dakterīšu seriāls, daudz var iemācīties par slimībām un dienesta attiecībām. Nora skatās, es sākumā skatījos līdz, nu jau vairs ne.

Desperate Housewives

Nosaukums mānīgs, sižets brīžiem atgādina Twin Peaks vieglā formā, ir savi mistērijas elementi, savs krimiķa elements. Pārsvarā gan naglai-uz-galvas tipa komēdija par ģimenes dzīvi dažādu šķiru ģimenēs. Man ļoti patīk.

Fringe

“FIB slepenā vienība, kas risina neizskaidrojamas parādības” bija tikai seriāla sākums. Tagad tas ir mainījis virzienu, un nupat jau ieguvis konkrētu sižeta līniju. Dotajā brīdī šī seriāla sērijas es gaidu visvairāk. Fantastisks seriāls ļoti daudz iemeslu dēļ.

Mentalist

Bijušais medijs, cilvēks kas spējot sarunāties ar mirušajiem, nu ir pārgājis uz policijas kriminālo nodaļu, un atzinies, ka tas viss ir tikai triks ar psiholoģiju, un spēju novērot cilvēkus. Šīs spējas viņš izmanto policijas darbā. Amizants, funny seriāls, katra sērija sākas ar slepkavību, kura pateicoties Patrick Jane tiek visādos viltīgos veidos atrisināta, un nekad rezultāts nav tāds, kā paredzēts. Līdzīgs Castle, bet Castle man patīk labāk.

Lie to me

Seriāls kurā galveno lomu atveido “I love you honey-bunny” džeks no Pulp Fiction, un kurš stāsta par kompāniju, kas specializējas melu atpazīšanā pēc uzvedības un emocijām. Interesanti daudz ko uzzināt par cilvēka dabu, un zināšanas pielietot arī dzīvē. Iespējams otrs interesantākais seriāls manā sarakstā, ja vien misters Laitmens brīžiem nebūtu tik pārspīlēti kaitinošs.

Castle

Krimiķu rakstnieks no Dena Brauna stila aprindām nolemj nākamajam romānam iespaidus gūt “ēnojot” policijas darbu, un tur arī paliek strādājot ar smuko izmeklētāju Keitu Beketi. Viltīgi jociņi, labsirdīga atmosfēra, patīkams vakara seriāls kad smadzenes neko drūmu negrib ņemt pretī. Brīžiem atrisinājumi ir vienkārši ģeniāli, un noteikti neparedzami.

Big bang theory

Fiziķi gīki star wars, datoru, kvantu fizikas un matemātikas pasaulē, un kaimiņiene blondīne no laukiem. Fantastisks, perfekts komēdijseriāls. Vienīgais sitkoms ko esmu spējīgs uzņemt (noskatītais Friends neskaitās). Gaidu katru nedēļu ar nepacietību. Trešais mīļākais seriāls.

Community

Valsts koledžas amerikā ir vietas kur mācās tikai nabadzīgi lūzeri, vai piemēram tādi, kuriem jāpabeidz koledža jau pieaugušā vecumā. Par to arī seriāls. Smieklīgs, man ļoti patik. Daži personāži ir vienkārši perfekti.

Outsourced

Džeku nosūta uz Indiju vadīt telefonpārdošanas kompāniju. Brīžiem pajēls, paprasts, bet nu savdabīgs un skatāms. Man patīk Indija un Indieši, tāpēc varbūt arī šo skatāmies.

House MD

Dakteru tēma te ir izteikti mazāka nekā Greys Anatomy, operācijas te praktiski nerāda, un asiņainu skatu ari nav. Te galvenais ir pasaules ienīdējs Hauss, perfekts tēls, nekas cits te varēja ari nebūt, tās slimības parasti tāpat ir kāda no no trim. Skatamies retāk, bet stabili. Hausa trāpīgie uzbraucieni ir vienkārši spot-on un viņš atļaujas pateikt lietas, kuras kādam jau sen vajadzēja pateikt. Ļoti patīk tēls, bet brīžiem tā dakteru beztēma sāk apnikt.

The Event

Jauns seriāls, bet rāda tik reti ka jau gribas aizmirst un atcerēties pēc pieciem gadiem. Bail, ka šo nepiemeklē līdzīgs liktenis kā ar Jericho vai Flashforward, kas ir līdzīgi seriāli, kuri pēkšņi aprāvās. Tēma ir visai mistiska, kaut kur aļaskā nokrīt kosmosa kuģis ar cilvēkiem no citas pasaules, daļa aizbēg, daļu ASV valdība iebāž īpašā cietumā. Šie ir tādi paši kā mēs, tikai nenoveco. Sākas visādas konspirācijas un mistiski notikumi, pagaidām neko nevar saprast, bet skatīties interesanti.

46 Comments on “Seriāli

  1. Labs ieraksts, izskatās ka ar šī palīdzību būšu savai gaumei atradis vēl 2-3 seriālus 🙂 Par pauzēm un gaidīšanu gan patiesi, liekas ka saraksts garš bet kopā sēriju nepietiek pat pa vienai katru vakaru.

  2. Laikam esmu nemoderns, bet neskatos un nepazīstu neko no tā. Reizēm kad atceros, nokačāju kādu filmu vai top gear (UK vai US) sēriju… Viss. Kur Tev tam visam + vēl grāmatām un vecajiem fotoaparātiem ir laiks???

  3. Manā sarakstā vēl ir: Bones, Criminal Minds, Dexter, Family Guy, Simpsons, Robot Chicken, Southpark, IT crowd, Doctor Who, 30 Rock, Ugly Americans
    Non-fiction: The Daily Show, Colbert Report, Rachel Maddow, Conan

    To check out sarakstā: Fairly Legal, Modern Family, Glee, Mad Men, Monk, The Joy of Teen Sex

    1. Pusi gada tie seriāli nav gaisā. Ja saskaita kopā, tad skatos aptuveni 15 seriālus. Ja ņēm vērā, ka gadā katram no tiem ir starp 16 un 23 epizodēm (skaitam 20), tad kopā sanāk 300 epizodes gadā. Ka redzam pat vienu epizodi dienā skatoties nepietiek 🙁 Un vel ja ņem vērā, ka nedēļas nogalēs ir gan pusdienas gan vakariņas …
      Tāpēc papildus skatos tos non-fiction, kas pārsvarā tiek sakatīti gatavojot.

    1. Vienkārši – pieņemam visu USA par vienu lielu ziepju operu 😀 Un viņu seriālos humors ir tieši tas pats, kas ziņveidīgajos šovos. Tie uzskaitītie ir labākie, viņu tur ir nežēlīgi daudz.
      P.S. Vēl tādas lietas man patīk skatīties relaksējoties vannā. It īpaši Conan. var mierīgi relaksēt gan ķermeni, gan smadzenes.

    2. Strongly disagree. Humors tur krasi atšķiras no seriālu (to kurus spēju skatīties) humora. Esmu mēģinājis dažus no tevis nosauktajiem. Gaumes lieta.

  4. Pagaidām skatos tikai tos, ko rāda pa TV: House M.D., Castle, CSI (abus), Bones.
    Visas sezonas piebeigtas: Breaking Bad (baigi patika), Boardwalk Empire (dēļ režisora jau vien vērts bija skatīties), Kyle XY, Prison Breka utt. 😀

    Pēdējā laikā ēšanas brīžos eju uz southparkstudios.com un lieku random sēriju.

  5. Kad bērns paaugsies, iesaku The Middle 🙂 pat neskatoties uz to, ka daudz amerikāniskā, bērni tomēr visā pasaulē līdzīgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.