Olivers un receptes
Šajā nedēļas nogalē bija ieplānots braukt uz kurzemi, iet ciemos, un darīt visādas citas lietas, taču sestdien secinājām, ka Oliveram ir augsta temperatūra, un nācās palikt mājās. Ļoti bezspēcīga sajūta, ka neko darīt nevari, bet bērns jūtās slikti. Kad paliek ļoti grūti, dodam ibuprofēnu vai paracetamolu vecumam atbilstošā devā un intervālos, daktere tikai lika darīt to pašu. Dodam skatīties Shaun the Sheep, kas vienmēr tiek sagaidīts ar applausiem un sajūsmu.
Toties šodien relatīvi brīvo laiku pavadīju izmēģinot jaunas receptes.
Sāku ar franču bagetēm, jo tām vajadzīgs visvairāk laika. Pirmā daļa ilgā laika aizgāja izpētē, jo lai arī franču bagetei ar likumu ir noteikts gan svars (250g) gan sastāvdaļas (milti, ūdens, raugs, sāls), tomēr process ir visai sarežģīts un sastāv no neskaitāmiem mīcīšanas un raudzēšanas posmiem, un gribēju atrast kādu kopsaucēju, lai izprastu procesu pašā pamatā. Lasīju gan Julia Childs variantu, gan t.s. artisan cepēju variantu (par artisan bakers sauc ideālistus pavārus, kas visu dara pēc iespējas ar rokām un klasiskos veidos), gan arī kā to dara profesionālis pavārs iekš Youtube.
Beigās bagetes sanāca ļoti garšīgas, lai arī tomēr nokļūdijos ar izmēru (triju vietā vajadzēja divas no tā mīklas daudzuma), kā arī man ir pārāk biezs maizes akmens. Jau noskatīju plānāku. Manējais pārāk ilgi sakarst, līdz ar to maizei apakša bija par bālu. Nākamo reizi abas kļūdas labošu.
Vēl taisīju Crème brûlée, jeb dedzināto kremu. Visai viegla recepte un garšīgs rezultāts. Ko tādu varētu gatavot ciemiņiem. Būtībā tas ir saldais krējums ar vaniļu, cukuru un olu dzeltenumu, cepts krāsnī trauciņos, tad pārkaisīts ar brūno cukuru, kurš tad tiek izkausēts. Pasniedz aukstu. Cukura kārtiņu ar karoti salauž. ŅaM ņam!
Pie creme brulee taisīju pēc iespējas korektāku Cafe Latte, kas sastāv no 1/4 espresso un 3/4 sīkputota karsta piena, kuru pārlej pāri kafijai, un ja izdodas, ar to veido visādus smukus zīmējumus. Gandrīz sanāca, tikai zīmējumus pamanīt spējīgs biju es viens pats.