Vakariņās tomātu zupa un stilton siers
Tomātu laiks ir klāt! Atjaunota un precizēta recepte:
Olīveļlā apcep nelielu sīpolu, pievieno tējkaroti brūnā cukura, pieliek 1 sarīvētu burkānu un 1 sarīvētu kartupeli, cep kamēr visi mīksti.
Tad pievieno 1 izspiestu ķiploka daiviņu, tomātus svaigus vai no bundžas (aptuveni 700 g), garšvielas (baziliks, timiāns un raudene), 300 ml buljonu[1. Lielajā Maxima pārdod tādu baigi garšīgo Eko buljonu kubikos], var arī pielikt vienu ēd.k. tomātu pastu.
To visu vāra kādas 25 min un tad sablenderē ar vertikālo rokas blenderi viendabīgā biezzupā.
No svaigiem manuprāt daudz labāk, tik pirms tam tomātiem iegriež krustiņus un aplej ar verdošu ūdeni, novelk mizu. Tomātu biezenis kastītēs nav īsti labs zupai, jo pārāk sablenderēts, jau kā mērce, tie labāk makaronu mērcei derēs. Zupas šķīvī ieliek vienu lielu karoti ar bezkrāsas/bezgaršas balto jogurtu.