Technology

Testējam auto ledusskapi Waeco U32

Tuvojoties karstajam laikam, interneta veikalā pasūtiju elektrisko auto ledusskapi Waeco U32 (gan piepīpētāja štepselis, gan 220V štepselis, cena 45Ls).

To es izdarīju pirms jāņiem, un nebija nekāds lielais pārsteigums, kad izrādijās ka šo vairs nav noliktavā, un man jāgaida līdz 8. Jūlijam (pareizāk sakot termiņu nedeva, bet saņēmu 8.)

Dalīšos iespaidos. Šis ir lielāks nekā tas, ko var dabūt Rimi (vismaz kādu laiku atpakaļ tāds tur bija, par 39Ls). Un šim ir par mata tiesu kvalitatīvāks korpuss. Kas gan tāpat nav daudz, un reālajā dzīvē viņš izskatas visai lēti. Pirmais kas krīt acīs – nekur nav rakstīts Waeco, kas ir kaut cik zināma kompānija, tā vietā visur ir MobiCool riebīgā stencil fontā, kas sākumā liek domāt par ķīniešu viltojumu. Lai nu paliek – ja strādā tad strādā.

Visiem šiem ledusskapjiem parasti raksta ko līdzīgu “15 grādi zem āra temperatūras”, ko es arī centos pārbaudīt. Sākumā ieslēdzu tukšu ledusskapi un devu tam godīgu pusstundu padzesēties savā nodabā. Istabā testa laikā bija konstanti 28C.

Pēc pusstundas ledusskapim bija izdevies tikt pie aptuveni 20C, kas nebija kā gaidīts, bet iespējams viņam iekšā ir vajadzīgi kādi auksti produkti, jo būtībā viņs ne tik daudz dzesē, cik uztur temperatūru.

Devu otro iespēju – piekrāmēju ar zilajiem ledus blokiem, par padsmit santīmiem tadus pārdod maksimā, un tie ir domāti šādām aukstuma kastēm. Ledus bloki protams iepriekš sasaldēti. Ieliku tur piena pudeli, un tai virsū termometru.

Pēc pusstundas, kastē bija 9C un ap to arī kādu laiku turējās.

Ledusskapis tika pamatīgi izmēģināts arī visu dienu stāvot ārā +32C saulē, dzesēdams alu un ūdeni. Godīgi sakot – pareizi šo lietojot, laba manta. Galvenais tur sakraut iekšā ledus blokus, un pašus dzērienus tur iekšā likt jau vēsus. Tad temperatūra ap padsmit grādiem arī turējās visu dienu.

Kopumā esmu apmierināts. Laba manta, bet atceries ka tas nav ledusskapis, bet aukstuma kaste, jo tomēr vairāk uztur temperatūru, nekā dzesē.