Notes - Uncategorized

Citas Bio limonādes

Bijām aizčāpojuši uz Sky un tur esošajā Biotēkā atradām gāzētus bio dzērienus par 0.8Ls. Izdomāju, ka būtu tikai godīgi, ja es patestētu kādas alternatīvas jau zināmajiem, visur pieminētajiem dzērieniem.
Papildus tam, nopirku arī ko mazāk līdzīgu – Rimi atrodamos ICA ekoloģiskos Upeņu un Brūkleņu sīrupus.

Izskatās Biotēkas dzērieni šādi:

Sastāvs šiem ir daudz vienkāršāks nekā Madarai, jo iekšā ir tikai ūdens, sula, cukurs, laikam citronskābe un gāze. Gluži tā tas arī garšo, pēc gāzēta sulas dzēriena. Garšīgs protams, bet tāds, kā lai to pasaka – pārāk vienkāršs. Atšķirībā no šī, Madaras dzērienam ir tā kaudze ar ekstraktiem, kas tai garšai piešķir kompleksitāti, Madara noteikti ir inteliģentāks dzēriens. Vakar ienāca prātā ka Ķirbju dzēriens labi garšo vīna glāzē, kā alternatīva kādam smalkam baltvīnam vai šampim. Ne jau kā aizvietotājs, bet kā alternatīva.

Kopumā gan kā jau teicu, visi tie dzērieni ir garšīgi, bet katram ir sava odziņa.

RIMI ICA sīrups ir ļoti ņammīgs, tiesa gan ne pārāk koncentrēts, līdz ar to no 500ml pudeles var izveidot tikai 2.5L dzēriena. Sīrupa pudele maksā divus latus, rēķiniet paši.

Ja tā padomā, to Biotēkas dzērienu var gluži vienkārši izveidot paņemot ICA sīrupa dzērienu, un uzgāzējot ar to SodaStream gāzētāju (var tādu nopirkt, laikam savi 45Ls maksā, var uzgāzēt jebkādu šķidrumu. Kaut benzīnu).

Apkopojot, no ekoloģiskajām izejvielām var izveidot daudz un dažādus dzērienus un katram ir sava kategorija. Sākot no mājās gatavota zaptes dzēriena, tālāk Eko sīrupiem, sulu dzērieniem un beigās zālīšu miksējumiem – katram pēc savas gaumes.

Godīgi sakot, es labprāt atbrīvotos no nelabā ieraduma darbā garlaikojoties iedzert pa Kolas bundžai un tā vietā dzertu ko veselīgāku, un no minētajiem, Madaras dzēriens šķiet vistīkamākais. Es nezinu kāpēc, man neviens par gaumi nemaksā, tā vienkārši ir.

Interesanti, ka papildus tradicionālai izvēlei Sula-Ūdens-Kokakola ir uzradusies ceturtā bezalkoholisko dzērienu kategorija – dabiskas un veselīgas limonādes.