Travel

Bezgalīga izvēle ir sarežģīta

Let’s have an adventure together– you and me– finally. Anywhere you wanna go, anywhere in the world.

— “Almost Famous” (2000)

Esmu paņēmis atvaļinājumu aprīļa beigās uz gandrīz trim nedēļām ieskaitot maija sākuma brīvdienas. Sākotnēji mums bija visai stabils plāns ar savu auto aizbraukt uz Holandi, Beļģiju un Franciju. Tā teikt – augšējo tuvās eiropas galu. Apakšu jau esam visu izbraukājuši.

Vakardien, kā jau pierasts darīt kad līdz braucienam ir palicis mēnesis, sākām lietas pārplānot un nonācām tipiskā strupceļā.

Ja tu varētu aizbraukt vienalga uz kurieni visā pasaulē, kurp tu dotos?

Protams, ir arī savi uzstādijumi. Negribētos ceļā uz mērķi pavadīt nogurdinoši ilgu laiku, negribētos šogad braukt uz valstīm ar karsti tropisko klimatu kurā jāpotējas pret visādām dīvainām slimībām, gribētos tīru un sakārtotu valsti – jo šoreiz jāceļo ar mazo Oliveru. Kā tas notiks mēs vēl īsti nezinām, tāpēc testa brauciens nevar būt uz kādu ļoti tālu vietu.

Visai interesanti savukārt ir izmaksu aprēķini. Rietumeiropa ir ļoti dārga, salīdzinot ar dažādām āzijas valstīm. Lidmašīnas biļete kopā ar auto īri, degvielu, dārgām viesnīcām un dārgu ēdienu kopumā izmaksā tikpat, cik aizbraukt uz to pašu Taizemi. Tur ēdiens, viesnīca un transports dienā var izmaksāt pat zem pieciem latiem no cilvēka.

Jebkurā gadījumā pagaidām esam vairāk noskaņojušies uz kādu no relatīvi siltajām Eiropas valstīm, bet tālāk par to vēl neesam tikuši. Cerams izdomāsim laicīgi, pirms viesnīcas ir izpirktas, un lidmašīnu biļetes palikušas dārgākas.