Movie

Filmas un lidojumi

Šī diena velkas gaužām lēni, jo papildus tam, ka ir piektdiena, rītdien vēl jālido uz Vroclavu. Divi lidojumi! Esmu visai nepacietīgs cilvēks, un pirms jebkādiem pasākumiem, kas atšķiras no ikdienas, jūtos visai satraukts. Vēl jāsakravā pēdējās mantiņas, nedrīkstu aizmirst divus laptopus, kartīšu printeri, divus svītru kodu skenerus, statīvu, fotoaparātu, videokameru, webkameru, pagarinātāju, bezvadu skaņas sistēmu kamerai, un vēl dažādus citādus niekus. Ak jā, vēl GPS jo Vroclavā ir daži ģeoslēpņi, ja nu man vakarā paliks kāds brīvāks laiciņš. Lieki atgādināt, ka brauciens ir darba uzdevumā, un visus minētos niekus es neņemu līdzi tikai lai uz mani dīvaini skatītos lidostā.
Vakar skatījāmies Kyoto Sonata, Japāņu filmu par vidējās klases ģimeni, kas piedzīvo visādas problēmas, izjūk, un beigās atkal sanāk kopā. Tipiski Japāniski lēnā filma ar klusajiem pārdomu skatiem, bet man jau tādas reizēm patīk, līdz ar to izbaudīju. Nu varbūt nedaudz par miegainu brīžiem.

Aizvakar skatījāmies Imaginarium of Doctor Parnassus, kas sevī satur milzīgu daudzumu atpazīstamu aktieru, tajā skaitā Hītu Ledžeru savā pēdējā lomā, bet diezkāpēc neskatoties uz to visu, ilgstoši nevarēja atrast sev izplatītāju. Beidzot tas ir noticis, un ilgi gaidītā filma tika noskatīta. Man patika. Ļoti krāsaina un murgaina, kā tāda Alise Brīnumzemē. Varbūt nedaudz garāka varēja būt, jo bija sajūta, ka no filmas daudz kas ir izgriezts lai ietilptu standartos.

Dienu pirms tam skatījāmies Where the Wild Things Are, kas man bija ilgi gaidīta filma, taču sagādāja nelielu vilšanos. Iespējams biju gaidījis ko citu? Dīvaina filma par puiku, kas sastrīdas ar māti un savās fantāzijās nonāk uz salas, kur dzīvo dīvainie briesmonīši. Grāmatā esot tā, ka viņš iebēg savā istabā, un tad iegrimst fantāziju pasaulē aizmiegot, bet filmā tas ir uztaisīts visai dīvainā veidā, jo rodas iespaids, ka viņš reāli aizskrien līdz jūrai, iekāpj laivā un kaut kur aizbrauc. Filma liekas īpatnēji šīzīga, taču tāda arī ir grāmata, un tur filmas autori nav pie vainas. Briesmonīši fantastiski, muzikālais pavadījums arīdzan. Situācijas, idejas – labas. Kopumā – dīvains iespaids.