Notes - Uncategorized

Atrašanās vietas informācija telefonos

Kas ir biežākā frāze ko tu dzirdi cilvēkus izsakām, runājot pa mobilo telefonu?
“Kur tu esi?”

Autobusā braucot esmu nejauši noklausījies desmitiem sarunu, un man šķiet, ja cilvēkam šis jautājums nebūtu jāuzdod, vairāk kā puse telefona sarunu vispār varētu nenotikt.

Piemēram “Čau! Kur tu esi? Es arī, tikko iekāpu autobusā, būšu pēc 10 minūtēm. Čau”.

Ja abiem zvanītājiem būtu zināma otru pušu atrašanās vieta, šī saruna nenotiktu.

Vajadzētu pilnveidot atrašanās vietas dalīšanos ar kontaktiem. Pēc numuru noteikšanas šī varētu būt nākamā lielā telefonu iespēja, bez kuras iespējams nākotnē vairs neviens nevarētu iztikt.

Protams, paranojiskie noteikti uztraucas par šādas informācijas pieejamību nevēlamām pusēm. Diemžēl jāsaka, neviens nespēj garantēt, ka tavu atrašanās vietu jau tāpat nevar noteikt ar triangulācijas metodi pēc signāla stipruma dažādos mobilo sakaru torņos. Precīzāk sakot, ja kādam ļoti vajag, šī informācija _jau ir_ pieejama operatoram.

Tad vēl faktors, ka reizēm tu nevēlies dot šādu informāciju kādam. Piemēram zvana skolniekam mamma, un jautā: “kur tu esi?” Viņš: “skolā” bet patiesībā jau sen tusē pa vecrīgu. Ja šādā situācijā skolniekam atrašanās vietas info būtu atslēgta, māmiņa noteikti painteresētos kāpēc tā ir.

Esmu manījis dažādas atsevišķas iPhone programmas kuru mērķis ir tieši dalīties lokācijas informācijā ar saviem draugiem, reizēm pat ar visai nekonkrētu kilometra radiusu (nevis ar 2 metru precizitāti), bet šīs ir atsevišķas programmas.

Noteikti gribētu redzēt šādu iespēju kā telefona programmatūras sastāvdaļu, integrētu kontaktu sarakstā, un ienākošā zvana logā. Iespēju rādīt informāciju varētu konfigurēt pēc kontaktu grupām.