music

Rammstein – Mutter

Vakar autobusā braucot nolēmu paklausīties Rammstein “Mutter” albumu. Tik daudz dīvainu lietu man iPodā mētājas, nemaz nezināju ka tur tāds ir. Sen nebija dzirdēts, tāpēc bija iespēja dot tam visam svaigu iespēju. Patiesībā atmiņā bija palicis labāks iespaids. Ir dažas lipīgas melodijas, solista vāciskais hochdeutsch akcents ir fantastisks, ritmi sulīgi, bet dziesmas tādas saraustītas. Baigi kaitina, ja dziesma beidzas ar nemākulīgu fade-out pilnīgā nevietā. Albums pats arī ļoti nesakārtots. Vairāk kā tāda muzikālu izgriezumu kolekcija bez jebkādas noteiktas kārtības. Nepabeigtības sajūta. Brīžiem rodas sajūta, ka kāds būtu mēģinājis no telefona melodijas izstiept kautko četras minūtes garu.
Nepārprotiet – populāru meldiņu un galvas kratāmo gabalu tur ir ļoti daudz, bet ar tīru prātu skatoties uzmanīgāk, dziesmas kā tādas ir nenostrādātas un albums haotisks.

Viena no retajām reizēm, kad daļēji noder vācu valodas zināšanas. Fanastiski, bet divpadsmit gadu apguve man noderējusi ir ļoti maz, pat vairākas reizes esot vācijā labi ja pajautāju kur ir tualete.