Apple

Bing vs Google no Apple skatpunkta

Pēc iepriekšējā raksta publicēšanas John Gruber un arī Ars Technica publicēja rakstus par ļoti līdzigu tēmu, un tas man lika aizdomāties. Ņemot vērā, ka izrādās Yahoo search vairs neeksistē (to darbina MS Bing), izriet ka Bing ir vienīgais Google meklētaja konkurents. Paskatījos statistiku dažiem no darba vietas apmeklētākajiem serveriem, un pat no Bing nāk visai niecīgs bariņš cilvēku, talāk vienkārši nekā cita nav (230000 apmeklējumu pret 1800 apmeklējumiem 3 mēnešos).
Līdz ar to – ir tikai divi spēlētāji, un tas, kura meklētājs nonāk kā noklusētais (default) meklētājs populāros interneta pārlūkos, ir ļoti nozīmīgi. Protams, ka Google Mozillai maksā naudu par to ka defaultais search engine ir tieši Google. Protams, ka Google maksā arī Apple. Galu galā iPhone ir nepārspējami pirmajā pozīcijā kā mobilā interneta platforma (citus telefonus internetam tik ļoti nelieto). Līdz ar to loģiski secināt, ka Apple izvērtē piedāvājumus no abiem diviem vienīgajiem nopietnajiem meklētājiem. Google vairs nav Apple draugs, viņiem tagad ir sava operētājsistēma, savs telefons.

Kas beigās nozīmē to, ja Google piedāvājums viņiem sāk nepatikt, Apple atliek pajautāt Microsoft, un tie ar lielāko prieku pārņems defaultā meklētaja pozīciju telefonā, no kura cilvēki internetā iet visbiežāk. Bingam ļoti noderētu ameklējums. Un prasīs ne jau lai uzreiz pārietu uz Bing. Kaut vai lai parādītu Google, ka viņi to var. Un lai dabūtu labākus nosacījumus.

Īstenībā man šķiet ka šis ir tāds liels triks, pīle medijiem, lai Google palielina savus maksājumus, un nekāds Bing search Apple browserī nebūs.