Notes - Uncategorized

Rīgas Satiksme

Interesanti gan, gluži vai nākamajā dienā pēc mana raksta par nedienām ar Rīgas Satiksmi, un to kā diennakts laikā redzēju vienā maršrutā sabojājušos veselus trīs Solaris autobusus, Rīgas Satiksme šos ir izņēmusi no aprites, iespējams uz vispārējām pārbaudēm. Šonedēļ vēl neesmu braucis ne ar vienu Solaris autobusu, kas bija kļuvuši teju vai par defacto standartu uz ielām. Tagad visur tikai vecākie Mercedes autobusi. Acīm redzot tik tiešām ir bijusi kāda globāla problēma, kas iespējams parādijās pie lielā aukstuma.
No otras puses, gribēju izteikt lielu komplimentu Rīgas Satiksmei par E-Talonu sistēmu. Vakar tā mani ļoti iepriecināja, un šoreiz pilnīgi nopietni. Atceros kā skolas laikos vajadzēja šausmīgi čakarēties ar autobusa kartiņu iegādi.

Pa ceļam uz mājām, Barona Centrā (kuru varētu uzskatīt par praktiski mirušu, izņemot Rimi un Narvesen), ir E-talonu iegādes aparāts. Biju viņu vienreiz izmantojis lai nopirktu dzelteno viedbiļeti, bet šoreiz izmēģināju vairāk funkciju. Izrādās, zilajam e-talonam vienlaikus ir iespējams nopirkt vairākus biļešu veidus vienā operācijā, aparāta interfeiss ir vienkāršs un saprotams, procedūrai vajadzētu būt skaidrai pat lielākajiem idiotiem, un samaksu iespējams veikt ar maksājumu karti. Pēdējais protams vispār mani iedzina augstākajā eiforijā, jo gandrīz jau biju sagatavojies doties uz bankomātu.

Pēc tam gan manu prieku noņēma bēdīgais fakts, ka atrodoties tajā rajonā ar autobusa kartiņu, uz āgenskalnu nokļūt praktiski nav iespējams, jo pa valdemāra ielu nekādi tādi autobusi nekursē, un katedrālē pietur tikai #37 kas esot ļoti rets un tāpat brauc pa man nederīgu maršrutu. Visi jēdzīgie autobusi iet no stacijas. Vot cūcība.