..

Latvia: Epic FAIL!

Mūsu valdība ir baigie joku pēteri. Ja godīgi, tad man jau uz šo brīdi ir aizmirsies priekš kam īsti mums tā lielā nauda bija vajadzīga, un kā mēs līdz tādai situācijai nonācām, bet fakts kā tāds – lai apmierinātu SVF prasības attiecībā uz budžeta deficītu (kas savukārt ir nepieciešams lai saņemtu solītos aizdevumus) mūsu valdība ir gatava atņemt iedzīvotājiem naudu tiktāl, līdz te vienkārši valsts vairs nebūs. Galu galā “Valsts” definīcijā viens no pamata stūrakmeņiem ir iedzīvotāji, bet kas tā par valsti kura mērdē iedzīvotājus badā?
Valdības plāns attiecībā uz jautājumu “Vajag naudu!”:

  1. Palielinam PVN
  2. Palielinam akcīzes preču nodokļus
  3. Samazinam algas
  4. Samazinam darbaspēkus
  5. Samazinam prēmijas
  6. Ieviešam jaunas akcīzes preces – saldumus! (PVN tak vairāk pielikt nevar)
  7. Noņemam bezdarbnieku pabalstu, lai atlaistajiem nav nekādu iespēju izdzīvot
  8. Noņemam pabalstus māmiņām
  9. Noņemam pabalstus arī tētiem, jo, redziet, tētis nav nekāds vecāks. Tikai mamma ir vecāks. Turklāt tēti par daudz pelna

Kā var redzēt, iedzīvotāji cieš visvairāk, kā tādas slaucamās gotiņas mēs te esam.

Un vakardienas ziņa par to ka noņems bērnu pabalstu, kas aprēķināts no tēva ienākumiem – fantastiski! Redziet – tēti par daudz pelna un tā valsts ietaupīšot līdz 30 miljoniem. Tas jau nekas, ka efektīvi tas nozīmē mīnus 30 miljonus latvijas jauno ģimeņu budžetā, rezultējoties vēl jo vairāk samazinātā pirktspējā. Nav nodokļu maksātāju, cilvēkus izliek no dzīvokļiem un arī bankām vairs nav ienākumu, kas turpina pasliktināt situāciju un krīze tik turpina izplesties.

Vai tiešām man bija taisnība, kad paredzēju bomžu un bezdarbnieku armādas Rīgas ielās, kas ielenc atlikušo bagātnieku geto?

Ivars Ījabs arī tā domā.

Quo vadis, Latvia?