..

Bulgurs vai Kviešu putraimi?

Reklamēja mums te bloga lasītāji tādu Bulguru, kad rakstīju par Kuskusu. Esot līdzīgs, tikai vērtīgāks. Saņēmāmies un nopirkām Stokmanā, dārgs gan – virs divi lati par puskilo.
Kas ir Bulgurs? Būtībā tie ir malti kviešu graudi, tvaicēti un žāvēti. Latviešu valodā “kviešu putraimi” ar vienu atšķirību – putraimi nav tvaicēti. Kāda ir atšķirība garšā? Lasi tālāk.

Izlasīju dažādas receptes, beigās izvēlējos vieglāko. Vāram bulgura putraimus kamēr pēc garšas tie liekas pieņemama mīkstuma, nokāšam sietā. Pannā cepam sīpolus sīkos gabaliņos, pievienojam divas karotes krējuma (tas ir uz glāzi bulgura). Garšvielas, kādu mazu ķiploka gabaliņu, to visu maisam uz pannas kamēr ir viss uzkarsis. Iejaucam bulguru un samaisam, piejaucam klāt sapluinītas pētersīļa lapiņas zaļumam.

Pasniedz pārkaisītu ar parmezānu.

Nu ļoti garšīgs, taču ar Kuskusu kopīgs viņam ir tikai līdzīgais nosaukums.

Bulgurs kilogramā sanāk pāri četriem latiem, bet veikalos ir nopērkams patiesi lēts produkts – kviešu putraimi. Maksā ap sešdesmit santīmiem kilogramā. Kā atšķiras bulgurs no šī te? Nopirkām un pārbaudijām.

Kviešu putraimi izskatās ļoti līdzīgi, bet tie nav tik tīri, iekšā ir arī tāds kā kviešu miltu maisījums, iespējams varētu to izsijāt pirms vārīšanas. Vēl, dēļ citas ražošanas metodes, kviešu putraimi iznāk nedaudz vairāk putrai līdzīgi, nav tik drupeni kā bulgurs. Izmantojām to pašu recepti. Arīdzan ļoti garšīgi, un ļoti sātīgi, bet bulguram es dotu par vienu balli vairāk. Jāmēģina atrast lētāks bulgurs.

bulgur

Abiem šiem ēdieniem ir ļoti augsta uzturvērtība un tie ir ļoti veselīgi, galu galā praktiski tīri kviešu graudi. Amerikāņi žēlojas ka tīrus kviešu putraimus pie viņiem dabūt nemaz nevarot.