Kuskusa salāti
Kuskuss (Couscous) ir tāds visai dīvains produkts, kuru ilgi nebiju pamanījis veikalu plauktos. Būtībā tie ir sasmalcināti graudi, apviļāti miltos. Garšo ļoti interesanti, neaprakstāmi. Tāda kā alternatīva rīsiem vai griķiem varbūt?
Šodien taisīsim kuskusa salātus. Nepieciešamās lietas:
– feta siers (1.8-2.5ls, bet vajag tikai 1/3 pakas)
– avokado (0.3-0.4 sant, mīkstu!)
– couscous viena paka (500g, 1-2Ls)
– saulē kaltētie tomāti, konservēti (2-3ls burciņa)
– parasts tomāts
– ciedru rieksti, pussauja (1-2ls paciņa)
– sviests
Pašu kuskusu pagatavot ir ļoti viegli, bet uzmanieties no Latviskās receptes kas ir uzlīmēta uz pakas. Dīvainā kārtā tajā ir pamatīga kļūda – rakstīts “glāzi kuskusa (160g) uz 250ml ūdens”, bet angliski rakstīts “250g couscous and glass of water”, kas arī ir pareizais variants. Iesaku sekot tam kas rakstīts uz kastes (uzvāra ūdeni dziļā pannā, noņem no uguns, ieber kuskusu tik daudz lai tas pārņemtu visu ūdeni, samaisa, uzliek vāku pastāvēt. Pēc tam piejauc pikuci sviesta, apmaisa, pastāv vēl, sarušina lai ir irdens).
Talāk piejaucam klāt sagrieztus avokado, tomātus gan parastos (sagrieztus kubikos), gan kaltētos, feta sieru – arī kubikos, kādu trešdaļu pakas, pieberam ciedru riekstus – un visu samaisam. Kuskusu var pievienot arī beigās, tas nav īsti svarīgi.
Bildē redzams ka mums tur ir gurķis, bet tas tapēc ka ziema tomāti ir briesmīgi, bet ar tomātu jebkurā gadījumā ir labāk kā ar gurķi. Tie kuriem īpaši svarīgi ir gaļas sastāvs jebkurā ēdienā – var pielikt žāvētu vistu mazos gabaliņos.
Tas arī viss! Ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens. Bļodiņa tāda, un viss 🙂