Paša taisīts Suši garšo vislabāk
Tāds izskatījās mūsu Zen galds vakardien:
Galvenais atklājums bija lietuviešu sticky-rice, ko šoreiz izmantoju parasto rīsu vietā. Suši taisījis jau esmu daudz reižu, bet nekad nepirku dārgos “suši rīsus” jo nu – come on – 4ls par paciņu ir par daudz. Bet te pēķšņi (starp citu – lieliskajā) Siguldas “Šokolādes” IKI veikalā atradām šos te. Zaļā paciņā, liekas Maxima arī redzēti tādas firmas rīsi. Un zem lata par paciņu. Diemžēl paciņu izmetu, un bildes nav, bet atradīšu vēlāk ko parādīt.
Nu protams standarta Nori, ko var nopirkt teju jebkurā veikalā, jebkāda veida Light sojas mērce, parasts (pielāgots) bambusa paklājiņš rullēšanai, un iekšā visādi labumi – avokado, gurķis, lasis, garnele.
Nedrīkst aizmirst par citronudeni kurā pamērcēt rokas, lai rīsus vieglāk izlikt uz lapas, un nedaudz rīsu etiķa lai tie vieglāk ļaujas formēties (un vēl protams wasabi).