Travel

Geocaching

Lienča jau rakstīja, ko mēs četratā darījām pagājušajā weekendā, bet man jau arī jāuzraksta. Sākotnēji es par geocaching safanojos jau pirms vairākiem, kad uzzināju ka ir cilvēki, kuri meklē meridiānu un paralēļu krustpunktus, tur nofotografējas, un to visu publicē kautkur internetā. Tas bija ļoti sen, pirms laika kad es varēju pat sapņot par savu GPS iekārtu. Latvijā tādu krustpunktu nav daudz, ap desmit (nav man te globusa pa rokai). 
Tad tālajā 2006. gadā es atradu kādu interneta portālu, kurš ideju bija attīstijis tālāk. Tas bija Geocaching. Es atceros, ka draugus mēģināju pierunāt pamēģināt, bet ideja noplaka un atkal aizmirsās. 

Bet pirms pāris dienām man Nora atgādināja par šādu izklaidi, es atcerējos, ka man tai saitā ir reģistrēts lietotājs, un Melnās Mambas iedvesmots, beidzot pierunāju draugus iet pamēģināt. 

Tiem, kas nezin kā tas viss strādā – ņem GPS ierīci, Geocaching.com portālu, tur izvēlas apslēptās “mantas” kuras mēģināsi atrast, tad dodies un to izdari, zinot tikai koordinātes (var jau ņemt talkā karti un norādes, bet tas nav tik interesanti). Pirmais mēģinājums bija diezgan neveiksmīgs, jo aizņēmāmies kādu PocketPC plaukstdatoru kurā instalētā GPS progammatūra vienkārši totāli neatbilda mūsu vajadzībām. Tā bija optimizēta staigāšanai/braukāšanai pa ielām, un konkrētu koordināti dīvainās vietās ar to atrast bija pagrūti. Tapēc tas viss beidzās ar fiasko. Bet vakardien es aizņēmos vienu Bluetooth ierīci, kura kopā ar manu Palm TX izveidoja visai labu GC sistēmu. Rezultātā atrasti 6 caches. 

Pie kalnciema tilta esošā mantība gan atrodas tādā vietā kur es diez vai jebkad tikšu, ja vien tur atkal remonta dēļ neuzliks stalažas/sastatnes. Tur jālaižas lejā no tilta ar virvi, un jāšūpojas lai tiktu zem balsta. 

Nu jā, un atrodot noslēpto kastīti, tajā var ko ielikt, un ko izņemt, pierakstīties žurnālā, un doties meklēt nākamo. Rīga pārpilna ar šīm slēptuvēm, tāpat kā pārējā Latvija, un teju katra cita pasaules valsts. 

Iedvesmas paķerts pasūtiju normālu GPS ierīci, kas noderēs loģiski arī daudz kur citur – Garmin Vista HCX. Par to vēlāk, kad ieradīsies no tālā eBay.

14 Comments on “Geocaching

  1. es laikam pārstāvēšu nepopulāru viedokli, kas kļūst arvien populārāks geocacheru vidū, rakstīt par šo tēmu blogos vajadzētu vairīties, jo tā rezultātā rodas visādi bērnudārzi-urliki, kuri izdomā hahaha vajag atrast un izmētāt to visu. apmēram tā.Tā teikt, ģenerālā doma – tu esi atbildīgs par katru, kuru iesaisti šajā spēlē, ja tā varētu teikt. Un vai tu spēj uzņemties atbildību par visiem saviem lasītājiem?

  2. Nu, lai gan mēs tur sastapām tādu samērā aizdomīgus tīņus, kuri arī cache meklēja. Bez GPS, tik ar karti. Bet nu vismaz izskatījās ka viņus interesē. Nevar jau arī vairīties no lietotāju piesaistīšanas, jo vairāk lietotāju nozīmē vairāk caches

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.