Apple - Notes

iPhone, therefore – iAm

Katru dienu kāds no jaunajiem iPhone piedāvātājiem pasaulē anonsē savus jaunos iPhone tarifu plānus. Kā zināms, tagad iPhone pasaulē maksās tikai 199$, un neba jau par brīvu tas tiek ražots – mazcenas telefona izmaksas taču kādam ir jāsedz. Līdz ar to Apple pieprasa daļu no operatora peļņas, un lai to nodrošinātu, operatoriem jāprasa lielāka abonēšanas maksa / tarifi. Interesanti, ka neskatoties uz solīto globālo 199$ cenu, iPhone cena tomēr būs atkarīga no izvēlētā tarifu plāna. Jo mazāka abonēšanas maksa, jo dārgāks iPhone. Pagaidām pats lētākais tarifs ir Hong Kong, kur tas sākas ar 13Ls mēnesī abonēšanu, toties šim plānam iphone maksās jau teju 400$. Lai saņemtu savu 199$ iPhone, būs jāslēdz līgums par 35Ls mēnesī abonēšanu uz 2 gadiem. Un Hongkongas dārgākais tarifs ir lētāks kā lētais tarifs citās valstīs. Skandināvijā cenas ir prātam neaptveramas (Telia Sonera, kas ir LMT īpašnieks – nāk tieši no turienes).
Līdz ar to jautājums – to iPhone, or not to iPhone?

Update: AT&T piedāvās iPhone bez abonēšanas par 599$, bet joprojām lockotu pie konkrētā provaidera. Atlokotāji uzelpo jo vismaz nevajadzēs slēgt līgumu pērkot.

8 Comments on “iPhone, therefore – iAm

  1. Jaapeerk Šveicē, kur ar likumo lokot telefonus ir aizliegts. Tu arī cena visticamāk būs ap $599 par 8Gb un $699 par 16Gb.
    http://forums.appleinsider.com/showthread.php?threadid=88304

    Cena Zviedrijā:
    * ar $50 kontraktu uz 2 gadiem = $280
    * ar $80 = $165
    * ar $145 = $0.15

    Man gan ir grūti pateikt kā tie tarifi ir salīdzināmi ar viņu parastajiem tarifiem.

    Ņemot vērā Formulas plānu popularitāti LMT klientiem, es pieņemu ka ar iPhone viņi darīs līdzīgi kā ar mazcenu – varēs paņemt ar Formulu uz 2 gadiem, bet mēnesī būs jāpiemaksā X lati pāri tam formulas cenas līmenim, pie kam X būs atkarīgs no Formulas. Piemēram, Formula 8 būs jāpiemaksā 20 Ls, Formula 18 jāpiemaksā 15 Ls, bet Formula 28 tikai 10 Ls mēnesī. Vai arī vienkārši pieprasīt, lai visi iPhone pircēji ņem Formula + iBirojs Open (19 Ls mēnesī). Tas pēdējais variants būtu daudz cilvecīgāks it īpaši ņemot vērā iPhone 3G ātro mobilo internetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.