Review

Free Tibet

Vakar skatījos ziņas un biju nedaudz pārsteigts par neinformētību šajā jautājumā.
Runa ir par Olipmisko Spēļu boikotu dēļ masu slepkavībām kas dotajā brīdī notiek Ķīnā, kur valdības militārie spēki nogalina demonstrētājus par to ka viņi pauž neapmierinātību Tibetas okupācijas sakarā.

Es saprotu ka federācija būtu neapmierināta ja treniņi un sagatavošanās kas ieguldīta spēļu gaidīšanā aizietu vējā, bet viņu attaisnojums ka spēles nav “politiska” lieta ir vienkārši smieklīgs.

Politiska? Tur cilvēkus slaktē nost, kāda tur politika vairs. Ja spēles tiktu boikotētas, miljardi ko Ķīna ieguldīja to organizēšanā ietu zudumā, liels trieciens pašapmierinātajai valstij.

Iz vēstures – no 1911 līdz 1951 gadam Tibeta bija valsts, bet 1951. gadā Ķīnas militārie spēki iebruka Tibetā un ar spēku piespieda Tibetu pievienoties atpakaļ.

Iespējams ka vēsturiski Tibetai arī būtu jābūt Ķīnas reģionam, bet Metodes kādas Ķīna izmanto nav man pieņemamas. Ja jau Ķīna sauc Tibetu par Autonomo reģionu, tad lai tāds viņš arī būtu, nevis kā tagad – Tibetas karogs, reliģija un autonomā valdība visi ir aizliegti. Pat nākamais izvēlētais Dalai Lama tika nolaupīts, un tā vietā valdība izvēlēja savu, ideoloģiski apmācīto Dalai Lamu kuru protams neviens izņemot valdību neatzīst.

Esmu par spēļu boikotu, jo nevar skaitīt sportistu treniņos patērēto laiku kā pietiekamu argumentu lai neizteiktu protestu cilvēku slepkavībām.

Ķīna nekaros ar visu pasauli, ja visa pasaule būs pret viņu darbībām. Tikai esot visiem kopā viedoklis tiks sadzirdēts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.