Nesen atklājām jaunu interesantu ēdienu – Kuskusu veido no rupja maluma kviešu miltiem, sarullējot tos mazās prosas izmēra bumbiņās un tad kaltējot. Pagatavo to pavisam vienkārši – uzvāra ūdeni, noņem no uguns, ieber kuskusu tā lai tas būtu līdz ar ūdens līmeni un atstāj 2 minūtes briest. Tad uzliek atpakaļ uz uguns, un sarušina viņu kopā ar piku sviesta, tā lai kuskuss ir irdens. Garšo tas pavisam dīvaini – kautkas uz rīsu vai mannas pusi. Bet pliks kuskuss nav interesants, tapēc taisam kuskusa salātus. Gatavajā kuskusā iejauc sagrieztus cherry-tomātus, saulē kaltētus tomātus, feta sieru kubikos, sagrieztas olīves, sagrieztu vistas gaļu un pa virsu uzber ciedru riekstus. Mmm, ļoti garšīgi.
Kuskuss
Ja nezin kas ir kuskuss, tad var teikt ka tie ir tādi ļoti sīki graudveidīgi makaroni un var tikt pielietoti visu, kur pielieto makaronus.
Nu es zinu ka sastāvs ir tāds pats, bet nu pēc karšas pat ne tuvu makaroniem nestāv.
Visnotaļ labi kuskuss iet lejā arī komplektā ar sarīvētu gurķi, kas piedod īpašu svaiguma aromātu.
man arī garšo kuskuss. forši pašam viņu taisīt un likt klāt visādas dīvainas lietas
Korekcija manā receptē – domāta ir žāvēta vista un tur aizmirsu pieminēt obligāto Avokado.