Kuskuss

Nesen atklājām jaunu interesantu ēdienu – Kuskusu veido no rupja maluma kviešu miltiem, sarullējot tos mazās prosas izmēra bumbiņās un tad kaltējot. Pagatavo to pavisam vienkārši – uzvāra ūdeni, noņem no uguns, ieber kuskusu tā lai tas būtu līdz ar ūdens līmeni un atstāj 2 minūtes briest. Tad uzliek atpakaļ uz uguns, un sarušina viņu kopā ar piku sviesta, tā lai kuskuss ir irdens. Garšo tas pavisam dīvaini – kautkas uz rīsu vai mannas pusi. Bet pliks kuskuss nav interesants, tapēc taisam kuskusa salātus. Gatavajā kuskusā iejauc sagrieztus cherry-tomātus, saulē kaltētus tomātus, feta sieru kubikos, sagrieztas olīves, sagrieztu vistas gaļu un pa virsu uzber ciedru riekstus. Mmm, ļoti garšīgi.

10 thoughts on “Kuskuss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *