Piena Lāse
Nabaga Lāsieši, šiem gan neiet. Tik daudz reižu esmu dzirdējis uzskatus ka Lāses pienā ir pilns ar ķimikālijām, E un pat veļas pulveri, lai šis piens uzglabātos tik ilgi. Vai tiešām kāds uzskata ka iespējams tik ilgi kukuļot vairākas valsts iestādes, lai lielākā piena ražotāja Latvijā (RPK) produktā apslēptu tik daudz dažādu drazu, tajā pat laikā kad ar likumu aizliegts pienam pievienot jebkādas piedevas?
Draugi, izlasīsim kādu rakstu par piena sterilizēšanu lielās temperatūrās, kas nogalina mikrobus un sporas, pēc kura pareizi iepakojot pienu tas nebojājas vairākus mēnešus:
WHAT IS UHT MILK?
Milk that has been pasteurised by a special method involving ULTRA HIGH TEMPERATURES is called UHT milk. This process extends the shelf life of the milk without changing the nutrient value. UHT milk does not need refrigeration until after it is opened.
Packaging protects products from spoilage and important information on size, ingredients and nutritional value can be given. The packaging in no way affects the quality or make-up of the contents.
WHAT IS STERILIZED MILK?
Sterilized milk is homogenised milk heated to 150 degrees C (300 degrees F) for several seconds. Sterilization destroys all germs. Date stamped plastic bottles and cartons have a shelf life of several months and can be kept at room temperature. After opening it should be stored in the refrigerator.
Tikmēr uz Lāses pakām uzraksti “bez konservantiem” paliek arvien lielāki un lielāki, jo baumām ir spēks, un bioloģiskā lauksaimniecība un tās produkti kļūst aizvien populārāki. Un cena krītas. Vakar Maximā Lāses piens maksāja 59sant – tikpat cik visi pārējie. To arī iegādājos uz kādu laiku. Jo piens ta labs, un tik pat veselīgs cik citi.