music

Music and Lyrics

Pirms kāda laiciņa lasīju pie Sergeja par dziesmu tekstu nelielo nozīmi pie mūzikas klausīšanās. Ar mani ir pilnīgi citādi, es tekstu redzu kā pusi no dziesmas, tās dvēseli. Gluži kā cilvēka skaistums un prāts veido vienu veselu, tā arī mūzika un lirikas ir neatsaistāmas viena no otras. Bieži gan protams, un pārsvarā, skaistām dziesmām ir dumji teksti, vai skaistiem tekstiem ir primitīva mūzika kas sastāv no viena akorda, bet tas jau nekas. Nav jau tā ka iespējams dzīvot perfektā pasaulē, piekasoties katram sīkumam un kritizējot katru kļūdu. Bet tomēr patiesa mīlestība man ir pret mūziku kuras tekstos slēpjas dzeja, reizēm pat dzīvesstāsti. Šodien braucot uz darbu tieši klausījos vienu konkrētu dziesmu kura ir labs piemērs. Lasīt protams neattaisnos neko ko domāju par dziesmu kā tādu, bet teksts lasāms šeit.

4 Comments on “Music and Lyrics

  1. Hm, nee! varbūt es nepareizi izteicos, bet es domāju ka dziesmu tekstam ir nozīme (kas bieži tiek veidota kopa ar melodiju).Jo dažreiz tieši teksti pieverš uzmanību, jo var gadīties ka mūzika (kas sēko) neiespaido.

    Man grūti saprast parastus tekstus/piece of poetry (atradu, kur bija nesaprašana :), jo parsvāra tie ir uzrakstiti par notikumiem pagatnē, jaunus dzejnieku rakstus es nelasu.
    Bet dziesmas tekstus man ērtak uztvērt, jo tie iet klāt ar melodiju. Tieši ta, ka tu uzrakstiji.
    “mūzika un lirikas ir neatsaistāmas viena no otras”

  2. Ah, aizmirsu par Bob Dylan, šīs teksts/lyrics ir gandrīz puse dzīves apraksts, tadus tekstus tagad reti, kur var sastapt tadus. (varbut es esmu old music piekritējs, un kaut kadi jaunumi paiet garam).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.