..

Maize 2.0

maize.jpg Lai arī recepte ir samēra vienkārša, tomēr ir dažas lietas kas vajadzīgas – laba krāsns un [akmens plāksne][1]. Krāsns lai būtu stabila un zināma temperatūra, taimeris; akmens – lai nebūtu jāizmanto forma, un sanāktu kukulītis. Šoreiz maize ir stipri advancētāka un daudz garšīgāka.

Recepte ir apmēram šāda:

  1. kādus 200g miltu bļodā sajauc ar puspaciņu sausā rauga, klāt piejauc arī maltas ķimenes un linsēklas
  2. kādiem 100g silta piena piejauc klāt ēdamkaroti sāls un cukura, kā arī tējkaroti ķiploku sāls, un vienu edamkaroti olīveļļas
  3. Maisot lej miltiem klāt piena sajaukumu, līdz veidojas mīkla
  4. Jauc mīklu kamēr tā paliek stingrāka, ja nepaliek – piesijā klāt vēl miltus kamēr mīkla paliek tāda ka var ņemt ar rokām un mīcīt. Mīca kamēr var izveidot apaļu kukulīti un mīkla nelīp pie bļodas vai rokām. Ja nesanāk – jāpiesijā klāt milti kamēr sanāk. Šeit es vēl iejaucu ripiņās sagrieztas olīves.
  5. Izveido kukulīti, apsedz ar dvielīti un siltumā noliek (uz radiatora piemēram) uz kādu pusstundu
  6. Pēc tam kad kukulītis uzrūdzis liels un apaļš, to vēlreiz pārmīca un atkal izveido bumbu, noliek uz maizes dēlīša, atkal pārklāj un atstāj vēlreiz uz 20 minūtēm.
  7. Pa to laiku karsējas krāsns 250 grādos, pēc tām 20 min kukuli liek uz sakarsētā akmeņa
  8. Pēc kādām 15 minūtēm lielajā temperatūrā, to samazina uz 185 grādiem un tur vēl 25 minūtes
  9. Ar zobu bakstāmo iedur lai pārbaudītu vai iekšā maize gatava, vai mīkla nelīp klāt. Var arī ar nazīti uzmanīgi iedurt. Ja nazis sauss – ir gatavs, ņem laukā, liek uz dēlīša, apslaka ar ūdeni nedaudz, pārsedz un atstāj dzesēties

Gatavs! 🙂