Review

Transformers

Patiesībā uz šo filmu vajag skatīties savādāk nekā to reklamē. Jo tā ir komēdija ar komiksu elementiem, vājprātīgu patosa un patriotismu devu, un neatbilstošu skaņas celiņu. Un ja to skatās kā izklaides filmu, pieņemot reklamēto “amerika visus izglābs” sloganu, nemēģinot iedziļināties pseidozinātnes sviestā – tad viss ir kārtībā. Specefekti, joki un action perfektā kombinācijā izglābj vakaru un es varu teikt – man pat patika. Un arī Norai patika.

10 Comments on “Transformers

  1. Bet, ja mēgina skatīties kā uz filmu … ciešama amerikāņu bērnu komiksa/multenes ļoti vājš adaptējums jauniešu auditorijai. Sižeta absurditātes ir vienkārši pāri malām.

  2. Piemirsu vēl par “ģeniālo” sižeta daļu – visu tehnoloģiju pasaulē izgudroja amerikāņi pētot citplanietiešu iekārtas.
    Lai gan pat šo sižeta elementu Hollivuda pati izdoāt nespēja, tas ir nemāklīgi nosperts no 70to gadu Japāņu anime Macross (kas lielā mērā bija Transformeru “iedvesmas avots”).

  3. Nu es jau teicu – bērnu filma, tāpēc sižeta murgus es nemaz nemēģināju uzskaitīt (par to hakošanu vispār 🙂 Galu galā vienmēr visās filmās ja amerikāņiem kautkas uzbrūk, tad uzdevums ir ‘save the world’.
    Interesanti ka wikipēdijā pie transformeriem rakstīts ka tos radīja Hasbro 1984 gadā, un tas izraisīja visādus Japanese-Spinoffs, kas arī mani pārsteidza, jo cik zinu tad Gundam ir no septiņdesmitajiem.

  4. uz šitiem gabaliem jāiet atstājot mājās pārdomas par morāli un scenārija patiesumu – eye candy ;)to pašu varētu teikt par T3 vai War Of The Worlds, bet vizuāli iespaidīgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.