..

Nogalināt cūku

Ja ar ‘nogalināt’ domā apturēt, un ar ‘cūka’ domā idiotu kas savu čipsu paku met zemē. Kā jau rakstīju bijām Kazugravā apskatīt ūdenskritumu, un nekāds jaunums – tāpat kā jebkura cita vieta Latvijā, arī tā bija piemēslota ar pamestām pudelēm, papīriem, čipšupakām un čībām.
Nav īsti skaidrs ar kādu domu cilvēks tur atstāj atkritumus – ar cerību ka tie sadalīsies, vai kāds tos aizvāks? Nu tad man “tev” ir lielie jaunumi – neviens to nedarīs, un papildus tam es tevi nosaukšu par cūku, un kāds ekstrēmāks cilvēks salauzīs tev kājas.

Tautieši, man vajag idejas projektam ko varētu pieteikt vides sakopšanai. Tie kas idejas vēlas nozagt – droši, man personīgi interesē lai tiek sakopta vide, un izskausti cūkmeni.

Man nekas nebūtu pretī apbraukāt vismaz latvijas smukākās vietas un apskates objektus, tur savākt mēslus melnajos maisos, un aizgādāt uz kādām atkritumu šķirošanas vietām, bet lai tas notiktu operatīvāk, var to organizēt plašākā līmenī, gūt valsts atbalstu, publicitāti un galu galā, ja tiešām to vajag, maksāt naudu tiem kas to darīs. Es iedomājos ka daudzi vēlētos savākt pudeles maisā un par to saņemt piecīti.

Protams izklausās vieglāk nekā varētu būt – kas stāvēs klāt un kontrolēs vākšanu, kas garantēs ka mēsli netiek vietā ‘sagādāti’ lai savāktu un nodotu, kas nodrošinās lai problēma neatkārtojas un izvietos izvedamas miskastes? utt.

Pirmais variants ir ceļojošā talka, kad tiek izreklamēts pasākums konkrētā vietā un dienā, tur tad arī notiek lielā uzkopšana pietiekami lielā teritorijā, ko atbalsta arī apskates vietas apsaimniekotājs, pašvaldība, whatever, galu galā lai ir rezultāts un katrs talkas dalībnieks kautko saņem, jo, būsim realistiski – pionieru mūsu valstī nav un neviens par brīvu neko nedarīs.

Es zinu, mēs visi par to nepārtraukti sūkstamies un žēlojamies, kā jau īsti Latvieši, bet vai tiešām nav laiks sākt kautko darīt? Ar Noru esam gatavi pieteikt projektu un to arī realizēt.