..

Shooter

Pirms filmas skatīšanās biju redzējis raidījumu kur Marks Valbergs stāsta cik šī filma ir dziļa un pārdomāta, ka tādas mūsdienās ir retums un ka vispār baigi foršā esot. Nu reklāmas raidījums protams.
Filma sākumā likās nedaudz pārspīlēta, pārdabiski skaistām ainavām, tipisko vientuļnieku snaiperi kura labāko draugu nošauj savējie, pēc kā viņš aiziet “pensijā” dzīvot mežā. Atgādināja kādu no Rambo filmām. Sižets burtiski tiek skatītājam iebarots ar karoti, filma liekas pilnīgi taisna kā līnija.

Bet tas tā ir tikai ievadā. Pēc pusstundas sižets sāk sarežģīties un filma paliek interesanta, parādās kvalitatīvs action, spriedze, nedaudz konspirācijas un valdības kritikas … Filma gan ir pārpilna stereotipu un klasisku ainu, neko īpaši jaunu tā neievieš, toties ir laba izklaide garlaicīgam un lietainam vakaram. Saglabā intrigu, spriedz in interesi, negarlaiko un uzdod jautājumus. Tas nav nekāds Transporter, XxX, vai MI; drīzāk tad Rambo, Syriana vai Manchurian Candidate – skaista un pārdomāta spriedzes filma, klasiķu garā.