Notes

Lasis

Ljoti interesanti – vakar saaku lasiit The Hobbit, latviski. Izdots 1991 gadaa. Izskatas ka totaala siiko graamata, bet patiesiba tiri nopietni sarakstits, nesaprotu kaa berni to vareja lasit. Noteikti pusi palaida garam. Trauce tas ka lapas ir milziiga izmeera, vienu lapu lasu 2x ilgak ka parasti un grutak koncentreties. Bet tiri normali.
Vel velejos palugt visiem kas solijas pa 3.3Ls mesties kautkaa padot zinju. Alga redz vel nav ieskaitita un pec ziemassvetkiem ta ir ka ir 🙂

Un veel – Lasis ir cilveeks kas daudz lasa. Taa luuk.

Tags:

34 Comments on “Lasis

  1. Ziiljuks, Bralitis Trusitis, Diegabiksis 🙂 Nee, man liekas Hobits ir taja pasha Potera limeni, tur ljoti daudz sarezhgitu vardu un jau pirmaja lappuse jaatceras 15 personu vardi un vairaki vietu nosaukumi, plus jasaprot kas ir ruunas, goblini, trollji, un visadi jocigi priekshmeti. mums tas liekas vienkarshi, bet bernam tas lietas ir sarezhgitas. nu ok, kas ir beerns, no cik lidz cik gadiem 🙂 protams vecakiem berniem ok. es un kazhe jau sen gramatas lasijam, mans pirmais nopietnais romans pie pilnas apzinjas tika izlasits 7 gadu vecuma. bet tas ir ljoti individuali. musdienas jau it ipashi berni ir galigi zema limeni.

  2. noteikti esmu gatavs muusu 6,6666Ls atdot, vieniigi jautaajums – kad tu vari mani satikt. proti, shodien laikam buushu maajaas paveelaak (peec eksaamena). ja brauc ar velli, mosh vari riit no riita mani pamodinaat un naudu iekaseet.

  3. par Hobitu… hmm… nu, manupraat, taa tomeer ir beernu graamata. ja par lord of the rings var striideeties, tad sheit nu gan ne. kas tad tavupraat ir beernu graamata? harijs poters laikam ne, jo tas beernam par sarezhgjiitu. vinnijs puuks pilns ar filozofiju. mazais princis – tipiska gramaata pieaugushajiem. visaadas graamatas tjipa “braalji lauvassirdis” – paaraak skumiigi, beerns nesapratiis. kas tad paliek?
    karlsons? tur tak klaja pedofiilija iekshaa.
    alise briinumzemee? kaut kaads narkotiku iedarbiibas apraksts.

    ko lai lasa beerns?
    a neko.
    labaak lai paskataas koijotu un roadrunneru.
    vai tomu un dzheriju
    vai nieziiti un kasiikli.
    vai veel kaut ko.

  4. Braaliitis trusiitis ir pilns vardarbiibas. wtf ir Ziiljuks? (tas, kas nav Siicis) ja beerni ir galiigi zemaa liimenii, tad, manupraat, vinjiem tieshi vajag dot kaut ko, kas vinju smadzenes noslogos. jo taktika”nu tu man taads pastulbs gadiijies, ko tev galvu piepuuleet, labaak pagrauz ziimuli” diez vai veicinaas to, ka izaudzis shis cilveeks vairs nebuus taadaa liimenii. turklaat, manupraat, beernam jau tieshi ir interesanti visaadas taadas sarezhgjiitas lietas, kas liek vinjam piepuuleet galvu.

  5. nevar tak bernam uzreiz sarezhgiti dot, pakapeniski viss notiek. neticu ka pirmie teikumi kurus tu izlasiji bija kads romaans. gan jau lasit maacijies uz kadas vienkarshakas literaturas 🙂
    ziiljuks ir klasisks teels, man gan gramata gan plate bija. liekas ar staarastes zimejumiem.

  6. Nee, es jau nesaku, ka pirmaa graamata manaa muuzhaa bija kaads Rushdii romaans. Un varbuut arii ar “Hobitu” es nesaaku gluzhi graamatu lasiishanu. Bet principaa 8-9 gadus vecam beernam tur nekaa neiespeejama nevajadzeetu buut. Protams, gramataas paraadaas lietas, kas nav skaidras. Bet vai kaut kas vinjam liedz pajautaat vecaakiem to, ko vinsh nesaprot? Turklaat HP patieshaam visi shaada vecuma siichi lasa un nezheelojas – taatad ir vinjiem piemeerots.

  7. sorry for interrupting, bet, ja vien pareizi atceros, tad mineeto Hobitu pirmoreiz rokaas panjeemu tieshi piesaukto 8-9 gadu vecumaa un jutos ljoti paarsteigts. patiikamaa zinjaa. Protams, daudz ko nesapratu, tachu tas, ko sapratu, lika man peec vairaakiem gadiem atkal piekjerties shim bukam un atziit, ka toreiz, 8 gadu vecumaa, sapratu to, ko veelaak vairs neizpratu/sapratu pilniigi citaadaak. Verdikts – katram vecumam savs. Domaaju, ka 5 gadu vecumaa lasot Bagaatiibu salu beerns sapratiis graamatu, tikai citaadaak, nekaa sho pashu graamatu lasot 15

  8. tas kaa tu to atceries un kaa bija patiesiba ir dazhadas lietas. es ari biezhi domaju ka kautkadu gramatu esmu lasijis ljoti sen berniba, bet kad lasu velreiz, izradas ka ne pusi neesmu pamanijis. panjem neredzamo cilveku, tur sakuma tada fizika ir, es nesaprotu ka es vinju butu varejis tik sen lasiit. berna prats visu uztver pa savam, un uznjem tikai to ko var saprast.

  9. Principaa piekriitu Siicim, ka lasot to pashu HP, piemeeram, man braalja meita (10 gadi) neizprot kaut kaadu dziljaaku humorinju, kaut kaadus dazhus aspektus, jo uztvere beernam ir tiesha, vinsh veel nespeej iedziljinaaties zemtekstos. taadejaadi tur jau taa Hp burviiba, ka to var lasiit gan mazs un priecaaties, gan liels. Tas pats jau ar Mazo princi, ko gan uzskatu maziem beerniem nevar toch dot lasiit. Kad es to, lasiiju, mazinja buudama, es visu uztveeru tieshi, ka princis tur ziimee cepuri, kuraa var ielikt chuusku, taalaak kaut kaads murgojums, ko shis staasta, ka tas esot zilonis, vai chuuska, kas aprijusi ziloni un tas man nepatiik, jo nesaprotu, kapeec tas mazais princis tur filozofee par to savu ziimeejumu, es mazinsh buudams veelos, lai norisinaatos kaut kaada darbiiba – princis tiktos ar princesiiti vai kaa taa, bet tagad paarlasot saprotam, ka ooo jaa tur kaut kas reaals ira. Taadeelj lielaakaa maaksla ir tieshaam uzrakstiit taa, ka tas domaats gan beerniem, gan pieaugushajiem. Un liidz ar to var patjert lielu auditoriju, izdot HP un nodroshinaat sev visu turpmaako dziivi vienam pleziiram

  10. nenoliedzu arii to, ka ziiliites un diegabiksis ir zemee metami, bet tie iraid tikai prieksh beerniem. Hobitu neesmu lasiijusi :)))

  11. jocigi ka saki ka piekriiti siicim, jo man liekas ka raksti to ko domaaju es. ta jau sanak ka mes ar sicii domajam vienadi. nu ok. un nevis ziiliite bet ziiljuks. nejaukt!!! zilite ir populaara ar vienu citu lietu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.