Notes

Velosomu tests Nr.1 jeb Kaa mees Gaizinjam apkaart apbraucaam

Dabojoshies personaazhi – Normis, Nora, Andrievs un triis augstaakaas (vereetu pat teikt – aristokraatiskas) izcelsmes velosipeedi. A takzhe snjimaljis – divi paari sarkanu velosomu. (nedomaajiet, ka es te kaut ko reklameeju, nee nee, taa nemaz nav…)
Peec mezhoniiga rauta ar piedzershanos, marihuaanas paardozeeshanu un dejoshanu kailam kaadaa no daudzajiem Zolituudes pagalmiem uz degoshas pamestas Volgas tu pamosties saliidzinoshi agri. Izrunaajot pateetisko “I`m never drinking again…”, tu saproti, ka patiesiibaa nekas taads nav noticis un es te vienkaarshi aazeejos. Bet lai kaa arii buutu, paluukojies laukaa pa logu (kas pirms kaada laicinja ticis nomazgaats, paartraucot taa jau vairaakus gadus ieilgusho “bezuudens” periodu un, pateicoties tam, beidzot iespeejams arii saziimeet shaadus taadus objektus aiz taa), tu apjaut, ka noseedeet maajaas kaut mirkli ilgaak buutu apmeeram liidzveertiigs greeks un posts pasaulei kaa sajaukt krutu fiichu ar reaalu pindzhu.
Sazvaniijies ar ieprieksheejaas dienas gaviljnieku, kursh nakti pavadiijis triis nenoskaidrota vecuma jaunu meitenju kompaanijaa, no kuraam divas sevi deevee par Valtera un Kazhas fanu kluba dibinaataajaam, tu sarunaa peec briizha doties iekarot Latvijas aares savu otro pusiishu (gandriiz) – velosipeedu kompaanijaa. Nepaiet ne pusdiena (patiesiiba paiet gan), kad jau atrodaties vilcienaa, kas leeni ducina Skriiveru virzienaa.
Sava celjojuma saakumpunktaa juus ierodaties agraa peecpusdienaa (kaa lai es zinu, ko noziimee agra vai veela peecpusdiena?! Izdomaa pats, cikos tas bija! Izraadi arii TU kaadu iniciatiivu, citaadaak es te vieniigais straadaaju pirkstiem tirpstot, bet TU?!) un peec tuveejaa un, shkjiet, arii lielaakaa vieteejaa veikala uzmekleeshanas, kuraa tiek iegaadaati shaadi taadi provianta ingredienti (ak, nejautaa….), peec kuru konsumeeshanas Normunda keda ieguust bruunu, es atvainojos – sunja veejkakai liidziigu plekji (no kura Normunds, kaa veelaak uzzinaasim, nespees shkjirties liidz pat celjojuma pirmaas dienas beigaam), juus sevi uzmundrinat ar domu, ka esat gatavi saakt braucienu.

(Turpinaajums drusku veelaak – nepazuudat kaa taadi zhiidi pa Mikjeljiem vai rubulji aiz kumodes!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.