Notes - Uncategorized

Ko likt mugursomā

Ceļot var dažādi, ar koferiem, ar tūrisma grupām, ar auto, ar stopiem. Mēs biežāk ceļojam ar sabiedrisko transportu un mantas nesam mugursomās. Šeit došu mazu piemēru, ko ņemt līdzi ar mugursomām dodoties uz kādu siltu Āzijas valsti.

Sākumā mums bija parastās pārgājienu tipa mugursomas, kurās mantas jāstūķē līmeņos no augšas, bet tagad izmēģinam tādas, kuras atveras no priekšas, dodot piekļuvi visām mantām uzreiz. Šīs itkā ir praktiskākas, taču pārgājienu somas bija ērtākas staigājot.

Ko likt iekšā, braucot no Latvijas uz tālām zemēm? Ne ko daudz, jo lielu daļu varēs iegādāties pēc vajadzības. Svarīgākās lietas, kuras paņemt jau no mājām:

  • Kredītkarte un žūknsītis vietējās naudas, sadalīts pa somām
  • Pase
  • Telefons un lādētājs
  • Fotoaparāts un lādētājs
  • Trīs t-krekli un šortas
  • Maisiņš ar ārkārtas situācijas zālēm (sorbex, ibuprofēns, varbūt antibiotiku kurss)
  • Nelielu dienas somu, kuru izmantosi, kad būsi bāzējies viesnīcā. Tajā var ielikt ūdeni, fotoaparātu, maku. Mūsu Osprey Farpoint tāda dienas soma ir integrēta.

Garās bikses un džemperis/mikroflīss ar lietus jaku būs mugurā, īpaši, ja izbraucot no Latvijas laiks šeit nav jauks. Lietus jaku pēc tam var iestūķēt somā. Vairāk t-kreklus var nopirkt uz vietas, jo ārpus Eiropas tie parasti maksā 3-5$ un ir forši nopirkt kaut ko ar vietējo simboliku (tikai ne “es piedzēros Bombejā” vai tamlīdzīgus). Vienmēr kreklus un zeķes var izmazgāt, priekš kam katru dienu jaunu? Citas zāles vienmēr var dabūt uz vietas, ja vienīgi tiešām netaisies viens iet džungļos uz vairākām dienām. Nebraucot pārgājienā, iesaku neņemt zābakus, bet tikai zandales vai iešļūcenes. Labi, var paņemt zemās kedas, ja nav silts laiks.

Siltām zemēm noderēs arī cepurīte, kuru ver uzreiz arī vilkt galvā, tāpat peldētājiem varētu noderēt plāns un kompakts dvielis (un galu galā, dvielis taču esot svarīgākais ceļotāja inventārs) .

Paliekot maza budžeta Āzijas viesnīciņās jāatceras, ka šampūnus tur nedala, tāpēc var noderēt maza pudelīte šampūna, kā arī, protams, zobu pasta un birste.  Saules krēmi un odu līdzekļi tālajās valstīs būs labāki un lētāki, jo pie mums nemēdz būt ne malārijas odu, ne dedzinošas saules.

Galvenais atcerēties to, ka visu, ko nepaņemsi, nebūs jānes, taču vajadzības gadījumā varēs nopirkt. Šis īpaši strādā Āzijā, kur tāpat viss ir lēts un veikali ir visur, arī lauku ciematos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.