Notes - Uncategorized

Viesatas upesloku taka

Starp Jaunpili un Tukumu atrodas apdzīvota vieta Pētertāle. Nonākot tur, ceļa malā atradīsi norādi uz Viesatas upesloku dabas taku. Sekojot norādei, nonāksi pie tilta, kur arī atrodams dabas takas sākums un informatīvs stends. Taka ir aptuveni 11km gara, ja to iet pilnībā. Taku iespējams arī iet daļēji, jo paraleli iet arī īsāki atpakaļceļa maršruti. 

Lai arī šī taka kopumā ir gara, to noteikti vērts iziet. Tā mūs patīkami pārsteidza ar savu dažādību. Mežs ir ļoti atmosfērisks un Viesatas upe ļoti skaista. Vienā takas posmā pat abās takas pusēs ir pa upei — nepiels posms pirms Viesatā ietek Prūsene. 

Šo taku daļēji bijām gājuši jau ziemā un tagad atgriežoties vasarā, bija ļoti patīkami redzēt, ka tā joprojām ir sakopta un labā stāvoklī. Ik pa laikam redzēsiet kvalitatīvus atpūtas solus, margas, tiltiņus un pēc aptuveni 2km gājiena arī pirmo atpūtas vietu ar galdu un ugunskura vietām. Tāda vieta ir arī takas beigās. Tāpat pa ceļam sasopami vienkārši informatīvi stendi, par kritalām, stāvkrastiem.  Tā kā šķiet galvenais uzturētājs ir Pašvaldība, augstu to novērtējam, jo līdz šim labākās takas vienmēr ir bijušas DAP un LVM. 

Vēl pozitīvi novērtējām arī vienkāršo, taču loģisko un skaidro marķējuma veidu — trīs krāsu strīpas uz kokiem (sarkanais ir pamata maršruts, dzeltenais ir standarta atpakaļceļš, zaļais ir ātrais atpakaļceļš). Šāds marķējums tik ātri nepazudīs un to viegli pamanīt. 

Kopumā taka mums ļoti patika, un dodam tai “Rekomendēts” atzīmi, kas nozīmē, ka šī taka ir ieteicama īpašam visas dienas braucienam. Neaizmirstiet paņemt pretodu līdzekli, daudz ūdens un protams ēdienu priekš piknika vietām. Ja paredzētajā vietā iekursiet uguni un atpūtīsieties pie skaistās upes, arī 11km neliksies īpaši daudz. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.