Movie - Notes - Review - Uncategorized

The East

Screen Shot 2013-09-19 at 5.05.13 PM

Es šo neesmu aprakstījis blogā, taču pēdējā laikā ir nejauši sanācis noskatīties vairākas filmas par t.s. eko terorisma tēmu. Tas nebija apzināti, tikai vakar kaut kā savilku kopā. Ekoterorisms ir agresīva darbība pret korporācijām, ar mērķi novērst vai traucēt procesus, kurus šīs kompānijas veic pret vidi vai pasauli.

Pēdējo noskatījos The East. Nezinu kas tieši, bet šajā filmā kaut kas mani aizkustināja, un lika to pārdomāt vēl vairākas dienas pēc noskatīšanās. Iespējams mūzika, iespējams aktieri, iespējams kaut kas neaizskarams un netaustāms. Man ļoti patika galvenās lomas atveidotāja, un arī Aleksandrs Skarsgards bija lielisks – jau pēc True Blood seriāla viņa lomas paliek labākas un labākas. Redzējām viņu arī lieliskajā Disconnect.

Katrā ziņā tas uz ko es visu laiku virzos – šī filma ir ļoti laba. Tā manī pamodināja kaut kādas divas dalītās dabas, un pēdējās dienas neliek man mieru, es vairs nesaprotu kas es īsti esmu.

No vienas puses, man patīk tīrs dizains, skaistas lietas, Ikea un Apple, kārtība, sociālie tīkli, ceļošana un moderno tehnoloģiju iespējas. Man patīk stilīgi apģērbi un tehnoloģiju iespējotā automatizācija. Es ar interesi sekoju Elonam Muskam, un klusībā sapņoju par Nissan Cube ar elektromotoru. Man patīk dizains un spīdīgas lietiņas.

No otras puses, man riebjas lielveikali, cilvēku pūļi un pilnīgā atsaiste no pasaules. Iegrimšana tehnoloģijās un “pirmās pasaules problēmas”. Es labprāt dzīvotu tālu laukos, nelietotu tehnoloģijas un censtos uzturēt sevi. Es neciešu valdību ierobešojumus, nodokļus un infrastruktūras. Man liekas nepieņemami, ka visa pasaule ir privatizēta, un nav iespējams aizbraukt “prom” un dzīvot tāpat vien. Kamēr viena daļa pasaules birokrātijas ierobežojumu dēļ izmet pārtiku miskastēs, jo oficiāli ir beidzies termiņš, cita pasaules daļa mirst badā.

Diezgan smieklīgi, vai ne? Katrā ziņā, noskatieties šo filmu. Vēl tagad, divas dienas pēc noskatīšanās, sirdī jūtu kaut kādu smagumu, un apziņu, ka viss ir virspusēji, un pasaule kurā dzīvoju, ir kaut kāda mākslīga fasāde. Visi šie nieki ir nenozīmīgas muļķības un ir vērtības, kuras palaižam garām.

4 Comments on “The East

  1. Pats pirms dažām dienām noskatījos šo filmu. Patiesībā gaidīju to jau labu laiciņu un nemaz neesmu vīlies.
    Attiecībā uz šiem tematiem man ir līdzīga attieksme, bet mani vairāk interesē iespēja sasniegt “superpozīciju” starp tehnoloģijām un dabu, tas ir, panākt stāvokli, kad mēs varētu maksimāli izmantot visas ērtības, ko sniedz modernā pasaule, un tai pat laikā būt tuvāki dabiskajai lietu kārtībai kā jebkad agrāk.

  2. Man ir ļoti līdzīgas pārdomas. Cenšos otrreiz izmantot labas, ērtas lietas nevis pirkt visu jaunu, tas liek justies mazliet labāk 🙂 Tāpat cenšos ietaupīt resursus, piem., nepirkt lielāku mašīnu vai dzīves platību nekā nepieciešams, jo viss, bez kā var iztikt, papildus patērē un piesārņo apkārtni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.