Pesto

Pesto ir fantastiski garšīgs izgudrojums, un lai arī svaiga bazilika laiks teju vai cauri, centīšos paspēt uzrakstīt ko īsti darīt ar svaigiem bazilikiem, īpaši ja tādi audzēti uz balkona.Tā kā ciedru rieksti ir pārāk dārgi, atļaušos ieviest nelielu variāciju oficiālajā receptē, taču neskatoties uz to, tāpat šis būs daudz garšīgāks, precīzāk – kas pilnīgi atšķirīgs nekā lielveikalu plauktos esošie viltus pesto.

Pesto pagatavot ir gaužām vienkārši, tikai vajadzīgas dažas izejvielas, kas bieži vien nemētājas mājas plauktā:

– Pamatīga sauja svaiga bazilika. Atceries nākamgad pats izaudzēt, lai vēl svaigāks
– Sauja valriekstu, vai ja esi izcili bagāts – ciedru riekstu
– Sauja svaigi rīvēta Parmegiano Regiano cietā siera (vai arī kaut kāds cits tipa parmezāns, derēs arī Džiugas 18 mēnešu)
– Sāls un pipari
– Vairākas ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas

To visu liekam iekšā blenderī un samaļam. Mmmmmm cik ņammīgs! Tālāk šo iejaucam tikko novārītos spagghetti vai citā pasta un voila, ēdiens gatavs! Pārber ar vēl nedaudz parmezāna un maltiem valriekstiem.

small-DSC_4400

small-DSC_4402

small-DSC_4411

2 thoughts on “Pesto

  1. Ciedru riekstu vietā es izmantoju indijas riekstus man liekas tie garšas ziņā ir vistuvāk, es mēdzu visas sastāvdaļas sasmalcināt atsevišķi un tad ja bazilika lapām pievieno daļu eļļas tad beigās pesto tik ātri neoksidējas un nezaudē savu skaisto gaiši zaļo krāsu. Lielāko daļu sasaldēju ledustrauciņos ziemai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *