Travel

Uzlēcošās saules zeme

1305877598-japan-flag-wallpaper
No 9. līdz 23. aprīlim dodamies ceļojumā uz Japānu. Pirms dažām dienām beidzot pabeidzu visu lielāko plānošanu un viesnīcu rezervēšanu, kā arī nopirkām nejēdzīgi dārgās vilcienu abonentu kartes (165Ls gabalā). Tagad tikai atlicis aizlidot.

Esmu patīkami pārsteigts, ka pretēji iedomātajam, šajā valstī ir iespējams atrast arī relatīvi lētas naktsmītnes, un ja brauktu bez bērna, vispār varētu palikt par 10Ls naktī (no cilvēka), jo hosteļu ir daudz un tie vismaz pēc bildēm un recenzijām ir visai labi (ja vienīgi pašauri). Jau pēdējos ceļojumos ievērojām, ka mums nepatīk dārgās viesnīcas, jo tās ir bezpersoniskas un aukstas. Hosteļos vienmēr ir atmosfēra un dzīvība. Vēl pāris reizes paliksim Airbnb.com dzīvokļos, un vienu reizi arī padārgā Ryokan tradicionālajā mājā.

Plānotais maršruts izskatās šādi (tā kā viss ir rezervēts, nekas no plānotā novirzīties nedrīkst):

Screen Shot 2013-02-28 at 8.56.29 AM

Šobrīd par viesnīcām kopā sanāk 610Ls, no kuriem jau 150Ls ir samaksāti iepriekš, kas sanāk vidēji 50Ls dienā — nemaz nav tik briesmīgi, Itālijā sanāca dārgāk.

Pārvietosimies ar jau minēto vilcienu, jo tā ir visātrāk un ērtāk. Šobrīd vēl manī mājo pamatīgas bailes, jo ir visādas nianses par kurām neko nezinu. Kaut vai tas, ka līdz Airbnb dzīvokļiem aizkļūt nav skaidrs kā, un visas instrukcijas ir japāņu valodā. Bet nu ja jau Ķīnā tikām galā, gan jau te arī būs labi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.