Recipe

Tunča steiks

Ārzemēs vairākas reizes esmu ēdis tunča “steiku” visādos restorānos, nolēmu pamēģināt ko līdzīgu pagatavot mājās. Izrādījās, ka tunča steiku pagatavot ir visai vienkārši, vienīgais jautājums ir gaume t.i. vai tev tāds garšos, jo viņš ir jāēd principā pusjēls (pēc steigu klasifikācijas very rare). Ja viņu izcep vairāk kā redzams video, viņš paliek gumijots un ciets. Tāpēc arī angliski to sauc nevis par steiku, bet par “seared tuna” (apsvilināts tuncis).
Receptei izmantoju šo te Gordon Ramsey video, lai gan wasabi nesmērēju virsū, bet pasniedzu blakus. Man personīgi rezultāts ļoti garšoja, bet Norai ne visai. Teica, ka garšojot pēc jēlas gaļas. Man gan vairāk garšoja pēc suši, vai jēla laša.

Tunci pie mums cik zinu var nopirkt tikai saldētu, Gemosā vai Stokmanā. Stokmanā divi steiku izmēra gabali maksāja 3.5Ls. Pirms cepšanas pa nakti atkausējās. Tuncis jāpērk pēc iespējas tumšākas un viendabīgas krāsas.

Tātad īsumā – atkausējam, apmērcējam sojas mērcē, apviļājam sēkliņās, cepam vienu minūti. Ar ļoti asu nazi sagriežam plānās šķēlītēs. Iekšai jābūt jēlai, bet apcepumam jābūt ap 2mm biezam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.