Notes - Uncategorized

Instalējam CM9 uz Sony Xperia telefona

Sony, tāpat kā vairums citu telefona ražotāju, savus Android telefonus pielāgo un modificē līdz (android) nepazīšanai. Tur ir pārpildīts ar Sony specifiskām, man nevajadzīgām programmām, kuras nevar izdzēst, piemēram muļģīgas spēles, 3D kamera (no kuras nav jēgas, ja nav Sony brenda 3D televizora), Latvijā nestrādājoša navigācijas programma utt. Patiesībā, telefona interfeiss no orģinālā Android ir padarīts neglīts un pārgruzīts. Telefons ir tik daudz mēsliem piebāzts, ka iebūvētā atmiņa ir pilna, un instalējot programmas, bieži nākas saskarties ar paziņojumu, ka nebija vietas. Tad nācās pārvietot visas instalētās programmas uz SD karti, lai atbrīvotu iebūvētās atmiņas vietu. Un arī ar šo metodi, brīvi bija labi ja 20%.
Īsi sakot, vēlējos atbrīvoties no Sony “skina” un uzlikt tīru Android. Te sākās milzīgi garš un sarežģīts process, jo ne jau nu tik vienkārši tas notiek. Centīšos ātri pārskriet procesam, lai kādam nav jāsēž forumos, un vairākas reizes veltīgi jānogalina telefons, kā tas bija man.

Uzreiz brīdinu, ka procesu aprakstu Sony Xperia Active telefonam, kas ar Sony “PC companion” programmu ticis atjaunināts līdz ICS 4.0.4 versijai. Iesaku to darīt uz Windows, jo lai arī tas iespējams uz Mac/Linux, ir dažas lietas kas procesu sarežģī (piemēram PC Companion tikai Windowsam piedāvā telefona atjaunošanu no miruša stāvokļa, kādā tavs telefons iespējams nonāks, ja nesekosi uzmanīgi).

Process

Ja uzmanīgi seko visiem punktiem, to visu var izdarīt divu stundu laikā.

  1. Instalējam Android SDK (no Google saita) un ADM telefona drivers (No Flashtool foldera)
  2. Bootloader unlock, ko piedāvā pati Sony weblapa. To vajag, jo citādi Sony neļauj iegūt Root tiesības telefonā
  3. Downgrade no 4.0.4 uz 4.0.2 (Ar Flashtool) jo Root access uz 4.0.4 nevar veikt
  4. Root access iegūšana ar Flashtool
    Atjaunināšana atpakaļ uz 4.0.4 ar PC companion.
  5. Tā kā ir Root access, instalējam ClockWorkManager Xperia versiju
  6. Iegūstam CM9 failus savam telefonam
  7. Ar Fastboot no Google SDK uzliekam CM9 “Boot.img” uz telefona
  8. Pēc tam iebūtējamies telefonā uzliktajā CWM manadžerī un laižam “install from ZIP” norādot turr iekopētos pārējos CM9 failus (zip arhīvu)

Process garākiem vārdiem

  1. uzinstalējam Android SDK (links augstāk), vajadzīga ir JAVA JDK un kad instalēsies, viņš pajautās ko vēlies ielādēt. Svarīgs ir tikai viens – “Platform tools” jo tur atrodas “Fastboot” programma. Atrodam kur stāv ieinstalētie platform-tools un provējam no komandrindas palaist komandu “fastboot”. Ja kaut kas izvadās, viss strādā. Ja SDK instalācijas laikā netiek atrasta JAVA SDK bet esi to uzinstalējis, pārliecinies, ka esi instalējis tieši 32Bit versiju, pat ja tev ir 64Bit Windows, spied Back un atkal Next
  2. Ejam šeit uz Sony lapu un sekojam uzmanīgi visam rakstītajam. Vajadzēs uzzināt telefona IMEI kodu, ievadīt to formā, uzzināt konkrētas ierīces unlock kodu, un veikt sekojošu komandu no komandrindas: fastboot -i 0x0fce oem unlock 0x371BB94485CAAAAA (kur tas aiz 0x ir tas ko iedos Sony lapa). Kas šeit jāņem vērā – kodam ko iedos, Fastboot komandā priekšā jāraksta “0x” un ja IMEI kods ir par garu, Sony web formā nav jāraksta pēdējais cipars.
  3. Iepriekšējais process resetos telefonu, to ieslēdzot būs jāatbild uz dažiem jautājumiem. Pēc tam ieejam telefona uzstādijumos, un ieslēdzam USB Debug mode
  4. Ielādējam datorā Flashtool programmu no šejienes http://androxyde.github.com/, kā arī uzinstalējam draiverus no Flashtool folderī esošā “Drivers” foldera
  5. Ielādējam 4.0.2 veco android versiju, iekopējam to Flashtool/Firmwares folderī (nodzēšam to kas tur bija pirms tam) un palaižam Flashtool. Piespiežam zibens pogu, un sekojam instrukcijām te
  6. Kā jau minētajās instrukcijās ir teikts, ielādējam šo failu un palaižam “01-local-prop” kas sagatavos telefonu Rootošanai
  7. Pretēji minētajām instrukcijām, liekam atpakaļ ICS 4.0.4 nevis ar Flashtool, bet ar PC companion, jo tas garantēs, ka nekas netiks nodzēsts vai sajāts
  8. Kad atpakaļ ir 4.0.4, palaižam otru failu no tā Root Xperia foldera, “02-push-root-files”
  9. Tagad Root ir pabeigts. Liekam virsū programmu instalējam ClockWorkManager Xperia
  10. Iegūstam CM9 failus savam telefonam. Jāņem CM9 RC2, jāizvēlas telefona modelis no saraksta pa kreisi (uzbraucot ar peli, “codename” pārvēršas par reālo modeļa vārdu, teiksim “satsuma” pārvēršas par “xperia active st17i”)
  11. Ielādēto CM9 zip failu iekopējam telefona SD kartē. SD kartē jāiekopē arī Google Tools ZIP fails, ja vēlamies lai mums būtu Play Store, Maps utt. No CM9 ZIP faila izkopējam ārā Boot.img un iekopējam android SDK folderī kur ir Fastboot. Tad laižam šādas komandas – fastboot -i 0xfce flash boot boot.img un pēc tam fastboot -i 0xfce reboot. Sīkāk process aprakstīts šeit: xda.
  12. Kad telefons pēc šīm komandām būtējas, spiežam volume pogas, lai izsauktu iepriekš tur uzinstalēto CWM menedžeri. Izvēlamies iztīrīt VISUS datus, VISU cache, un visu DALVIK cache (zem advanced sadaļas). Šis ir svarīgi, citādi nekas neizdosies tālāk. Kad iztīrītas tās trīs lietas, izvēlamies instalēt no ZIP, un norādam kur ir iekopētais CM9 ZIP fails. Kad process beidzas, izvēlamies vēlreiz, un uzinstalējam arī Google

Šis nav konkrēts soli-pa-solim 100% nosegts tutoriālis, taču es domāju labi kalpo kā vienā vietā apkopots pārskats ar linkiem, un informācijas avotiem, un sekojot šeit aprakstītajam, procesu iespējams izveikt, neuzduroties tiem zemūdens akmeņiem kas bija man.

P.S.: Un ja nokaujat telefonu – PC companion to var atgriezt pie dzīvības. Ja bļauj, ka esat viņu pats sahakerējis, jāveic “relock xperia bootloader” ar Flashtool (google this).

12 Comments on “Instalējam CM9 uz Sony Xperia telefona

  1. Es no šitās modošanas un ROMu izmēģināšanas esmu kļuvis atkarīgs. Diezgan interesanti Hujawei hlamu čakarēt, lai dabūtu kaut cik normāli strādājošu Android.

  2. Labi, tad es vēl parakāšos, lai iegūtu šādu tādu papildus info, bet citādi esmu ar mieru riskēt. Ka tikai pastāv iespēja atgriezt oriģinālo atpakaļ gadījumā, ja ANT+ sadomā nestrādāt.

  3. Sveiks!Pirms ķeros klāt pie sava SE Neo, gribēju pajautāt vai ir jūtami kādi uzlabojumi pēc CM9 uzlikšanas? Ir palicis jestrāks? Nebremzē utt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.